5 Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

Ankara (AA)- 5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, 11-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. Linux Kullanıcıları Derneği tarafından düzenlenen ve ücretsiz herkese açık olacak şenlik kapsamında 4 ayrı salonda 70 kadar seminer ve panel düzenlenecek.

Kapanış günü Türkiye'de Linux ve özgür yazılım alanında katkısı olanlara ödülleri verilecek. Linux Kullanıcıları Derneği de genel kurulunu 13 Mayıs Cumartesi günü ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapacak.

Reklam
Reklam

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği kapsamında verilecek konferanslarda; yazılım uzmanları ve kurumsal kullanıcılardan ev kullanıcılarına uzanan geniş bir yelpazede bilgisayarla ilgilenen tüm kesimlere seslenilecek. Bilgisayar dünyasında geniş yankı yaratan Pardus işletim sistemine dair merak edilenler, Firefox web tarayıcısının özellikleri, ücretsiz dağıtılan ve Türkçe desteğiyle büyük beğeni toplayan OpenOffice yazılımı paketine ilişkin bilinmesi gerekenler, Kadınlar ve Linux gibi konular şenlik kapsamında ele alınacak. Bilgisayar kullanıp da Linux işletim sistemiyle yeni tanışacaklar için "Linux Nedir? Yenir mi?" başlıklı bir seminer de düzenlenecek.

Şenlik, "Korsan değil Özgür Yazılım" sloganıyla, kullanıcıları, korsan yazılımlar edinmek yerine, gereksinimlerini karşılayacakları Özgür Yazılım ürünleriyle tanışmaya çağırıyor. http://senlik.linux.org.tr internet adresinden şenliğe ilişkin geniş bilgiye ve programın tümüne ulaşılabiliyor