5 Litre Atık Yağ Getirene, 1 Litre Çiçek Yağı Hediye

Didim’de evlerden bitkisel atık yağ toplanmasıyla ilgili olarak Didim Belediyesi ile DEHA Biodizel firması arasında...

Didim’de evlerden bitkisel atık yağ toplanmasıyla ilgili olarak Didim Belediyesi ile DEHA Biodizel firması arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında evlerden toplanılan 5 Litre atık yağ karşılığında 1 litre çiçek yağı hediye edilecek.

Didim’de evlerden bitkisel atık yağ toplanmasıyla ilgili olarak adım atıldı. Didim Belediyesi ile DEHA Biodizel firması arasında imzalanan protokol kapsamında Didim’de belirlenen yerlere bitkisel atık depoları konulacak; ailelere ve muhtarlara konuyla ilgili bilgilendirme seminerleri düzenlenecek.

Reklam
Reklam

Protokolle ilgili olarak bugün saat 10:30’da Didim Belediyesinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, DEHA Biodizel firması temsilcisi Ali Acargil, AKÇED Başkanı Ferda Kılıç, TEMA Didim Gönüllü sorumlusu Faruk Haksal katıldı. İmza töreni öncesinde bilgilere veren Didim Belediyesi Çevre Mühendisi Aslı Kıray Didim’de atık yağların lisanslı firmalarca restoran ve otellerden toplandığını, bu çalışmayı evlere de taşımak istediklerini belirterek, “Evlerde toplanılan her 5 litrelik atık yağ için 1 litre temiz yağ verilecek. Bu konuda ailelerle ve muhtarlarla bilgilendirme toplantılar düzenlenecek.”dedi.

“HALK DESTEK OLACAKTIR”

Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise çevrenin temiz tutulması, korunması ve yeniden kazanılması noktasında atık yağ toplanması çalışmasının güzel bir çalışma olduğunu belirterek halkın da bu çalışmaya destek olacağına inandığını söyledi. Kamacı Didim’de yaz ve kış nüfusunun farklı olduğunu ev yaz aylarında bu kampanyaya desteğin fazla olacağına inandığını belirterek, gelen talebinde firma tarafından karşılanacağını umduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

“ATIK YAĞ DEPOLARI KURULACAK”

DEHA Biodizel firması temsilcisi Ali Acargil firmalarının Türkiye çapında bu çalışmayı sürdürdüğünü, Ülke genelinde 48 depo, 120 araç ve 180 personel ile çalıştıklarını söyledi.

“Nerede bitkisel yağ varsa toplamaya hazırız” diyen Acargil “Bu amaçla da Didim Belediyesine müracaat ettik. 1 ay önce başvurduk ve yasa gereği 1 yıllık sözleşme imzalayacağız. Didim İlçe genelinde bu çalışma yapılacak. 5 litre atık yağa karşılığında 1 litre çiçek yağı vereceğiz. 16 Martta ailelere yönelik olarak toplantı düzenleyeceğiz. Ayrıca Muhtarlarla bir araya geleceğiz. Bunun dışında şehir merkezinde belirlenen bitkisel atık yağ depoları koyacağız. Yazın haftada 1 kere, Kışın ise 15 günde bir kere olmak üzere depolar kontrol edilecek.”dedi.

Bitkisel atık yağların 1 litresinin 1 milyon litre temiz suyu kirlettiğini ve 10 dönüm toprağı zehirlediğini kaydeden Acargil sabun imalatında kullanılan atık yağların cilt kanserine neden olduğunu da dile getirdi.

“ZEYTİN YAĞI ÖNERİSİ”

Reklam
Reklam

Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ise 5 litre atık yağ karşılığında verilecek olan 1 litre yağın çiçek yağı yerine zeytinyağı olarak verilmesini önerirken firma yetkilisi Ali Acargil ise firma olarak çiçek yağı dağıttıklarını fakat yapılacak ortak çalışma sonrasında bu önerinin değerlendirilebileceğini söyledi. Ayyıldız ise Ege bölgesinde ve Didim’de zeytin yağının önemli olduğunu ve bu konuda yapılacak çalışmanın kendilerinin yaptıkları çalışmaya katkı vereceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile Firma yetkilisi Ali Acargil tarafından basın önünde hazırlanan protokol imzalandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: