"5 Milyon Üniversite Öğrencisi İçin 5 Milyon Fidan"

Bayburt'ta, Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinasyonunda, "5 Milyon Üniversite Öğrencisi İçin 5 Milyon Fidan" dikim töreni gerçekleştirildi.

Bayburt'ta, Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinasyonunda, "5 Milyon Üniversite Öğrencisi İçin 5 Milyon Fidan" dikim töreni gerçekleştirildi. Bayburt Üniversitesi kampüs alanında gerçekleştirilen törene, Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Tozlu ile öğrenciler katıldı. Gediklili, fidan dikimi öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Üniversiteleri Ağaçlandırıyoruz" kampanyası kapsamında, her üniversite öğrencisine bir ağaç düşecek şekilde "5 Milyon Üniversite Öğrencisi İçin 5 Milyon Fidan" çalışması yaptıklarını söyledi. Bayburt Üniversitesi yeni kampüs alanına da bu kapsamda ilk etapta bin fidan dikileceğini ifade eden Gediklili, "Yine bu kapsamda 4 bin 352 fidan da Sancaktepe'deki ağaçlandırma sahamıza dikilecek. Bayburt yağış bakımından da çok az yağış alan bir ilimiz. Onun içinde burada mayıs ayından itibaren hem çapalama işlemi yapıp hem de 15 günde ya da ayda bir sulama işlemi yapacağız" dedi. Gediklili ve Tozlu, öğrencilerle birlikte bin adet sarıçam fidanını toprakla buluşturdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: