5 Nisan Avukatlar günü

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, savunma hakkının yargının temel öğelerinden biri olmasının yanında adaletin sağlamasında birinci şart olduğunu bildirdi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, savunma hakkının yargının temel öğelerinden biri olmasının yanında adaletin sağlamasında birinci şart olduğunu bildirdi.

Ürün, "5 Nisan Avukatlar Günü" nedeniyle yaptığı açıklamada, toplumda hukuka ve adalete duyulan güvenin en üst derecede olmasının bir ülkenin daha gelişmiş bir demokrasiye ulaşması için önem arz ettiğini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, kuvvetler ayrılığı esasına dayanan bir anayasal sistemle birlikte tüm vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini teminat altına alan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olduğunu ifade eden Ürün, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bu kapsamda dava ve savunma hakkı, sağlıklı işleyen bir hukuk sisteminin vazgeçilmez unsurudur. Dava ve savunma hakkında tüm kurumlar ve vatandaşlar adına sorumluluk bilinci içinde yerine getiren avukatlar temel bir kamu hizmeti görüyor. Bir savunma mesleği olan avukatlık, tarih boyunca, adaletin tecellisinde yerine getirdiği işlevle her zaman önemini korumuş ve gündemde kalmıştır. Ülkemizin daha gelişmiş bir demokrasiye ulaşmasının yolu, toplumda hukuka ve adalete duyulan güvenin en üst derecede olmasına bağlıdır ki bunu sağlayacak en önemli meslek gruplarının başında avukatlar gelmektedir. Savunma makamının olmadığı bir ortamda adaletin tam olarak tecellisi mümkün değildir. İşte tam da bu nedenle savunma makamının hak ettiği saygınlığa kavuşması, toplum ve yargı mekanizmaları nezdinde ki itibarının artırılması yönünde daha fazla çalışılması gerekmektedir. Bu vesile ile sadece Cenab-ı Hakk'ın ve hakkın kutsallığı karşısında eğilen muhterem meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlar, ebediyete intikal etmişlere Allah'tan rahmet, mesleklerine devam eden ve emekli olmuş meslektaşlarıma ise sıhhatli ve uzun bir ömür dilerim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: