5 Nisan Avukatlar Günü

ÇORUM (A.A) - Çorum Barosu Başkanı İbrahim Özyılmaz, "Savunmanın özgürlüğünün sağlanması ve anayasal güvenceye kavuşturulması için, hukuk sisteminin daha etkin

ÇORUM (A.A) - Çorum Barosu Başkanı İbrahim Özyılmaz, "Savunmanın özgürlüğünün sağlanması ve anayasal güvenceye kavuşturulması için, hukuk sisteminin daha etkin bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir" dedi.

Özyılmaz, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla baro yönetim kurulu üyeleri ve avukatların katılımıyla Adliye Sarayı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Özyılmaz, burada yaptığı açıklamada, Avukatlar Günü'nün, savunma mesleği mensupları olan avukatların ve savunma mesleğinin örgütü olan baroların, savunmanın ilk defa örgütlenişini kutladıkları gün olmasının yanı sıra, toplumun ve savunma mesleğinin sorunlarıyla ilgili görüşlerini, kamuoyuyla paylaştıkları gün olmasıyla da önem taşıdığını söyledi.

Reklam
Reklam

Hukuk devletinin ancak, hukukun üstünlüğü ilkesi ve eksiksiz demokrasinin uygulandığı rejimlerde hayat bulabileceğini ifade eden Özyılmaz, şunları kaydetti:

"Demokratik rejimlerin vazgeçilmez şartlarından biri ise, yargı gücünün, yürütme ve yasama güçlerinden bağımsız olmasıdır. Savunmanın özgürlüğünün sağlanması ve anayasal güvenceye kavuşturulması için hukuk sisteminin daha etkin bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir. Avukatlık mesleği, büyük fedakarlıklarla icra edilmekte olup savunma makamının olmadığı bir adaletin tam olarak tecellisi imkansızdır. O halde savunma makamının hak ettiği saygınlığa kavuşması, toplum ve yargı mekanizmaları önünde itibarının artırılması yönünde daha fazla çalışılması gerektiğini ifade etmek isterim."

Çorum Barosu'nun da bu yıl 61'inci kuruluş yıl dönümünü kutladığını belirten Özyılmaz, "Bu vesile ile Çorum Barosu avukatları olarak bizlerin, sağlık içerisinde, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde mesleği daha nice yıllar icra etmesini temenni ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Gazi Nogay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: