5 Nisan Avukatlar Günü

Bartın'da, "5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Bartın'da, "5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Baro Başkanı Kamil Altan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Altan, törende yaptığı konuşmada, avukatların yılgınlığı ve umutsuzluğunun adalet sisteminin çökmesi anlamına geleceğini söyledi.

İnsanlığın var olmasından bu yana güçlülerin hep hakların kullanılmasını kısıtlamaya çalıştıklarını dile getiren Altan, şunları kaydetti:

"Düzen sağlanması için ortaya konulan kurallar hep güçlülerin çalışmasını kolaylaştırmak içindir. Avukatlar ve onların meslek örgütü barolar da her zaman güçlüye karşı olmak zorundadır. Bu aynı zamanda hukukun gelişimi için gereklidir. Biz olaylara ve kurallara daha eleştirisel bakıyoruz. Avukatlık mesleği her zaman eleştirisel bakış açısı getirir. Mevcut kurallara eleştirisel bakmadan hukukun gelişmesi ve daha yaşanılır bir dünya ve düzen kurulması imkansızdır. Demokrasiye, bağımsız savunmaya, bağımsız yargıya ve hukuk devletine inanan avukatlar ve örgütleri barolar olarak, yasanın bize verdiği görevi yerine getirmek için hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak amacıyla çalışmalarımızı devam ettireceğiz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Kasım Sakallı/Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz