5 Nisan Avukatlar Günü -AK Parti Adana Milletvekili Gürkan: "Avukatlık mesleği, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bütünüdür"

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, "Avukatlık mesleği, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bütünüdür" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, "Avukatlık mesleği, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bütünüdür" dedi.

Gürkan, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, avukatlığın, adaletin tecellisinde önemli rolü olan, iddia, savunma ve karardan oluşan yargının üç sac ayağından birisi olduğuna işaret etti.

Gürkan, toplumların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürmelerinin temel şartlarından birinin, adaletin sağlanması olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Avukatlık mesleği, çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bütünüdür. Ülkemiz adalet sisteminde son yıllarda çağımıza uygun çok önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirildi. Böylelikle vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine erişimi kolaylaştırıldı. Fiziki mekanları daha uygun hale getirildi. Hukukun üstünlüğü ilkesi tam anlamıyla hayata geçirilmeye çalışıldı. Ülkemizin gelişmesi, kalkınması daha fazla demokrasi ve adaletle olacaktır. Bu nedenle adaletin ortaya çıkarılmasında önemli katkı sağlayan avukatlarımızın en iyi şekilde yetişmeleri ve mesleklerini yaparken de gerek barolarımızın gerekse ilgili kuruluşlarımızın en uygun ortamı sağlamaları gerekmekte. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşundan itibaren, temel hak ve özgürlükler, insan hakları ve hukukun üstünlüğü esası içerisinde görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getiren meslektaşlarımın Avukatlar Günü'nü kutlar, selam ve saygılarımı sunarım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: