5 Nisan Avukatlar Günü -AK Parti Bayburt Milletvekili Özbek: "Avukatlar, vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak, yargı bağımsızlığının güvencesi, çağdaş hukuk devleti olmanın da teminatıdırlar"

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, avukatların, vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak, yargı bağımsızlığının güvencesi, çağdaş hukuk

AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, avukatların, vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak, yargı bağımsızlığının güvencesi, çağdaş hukuk devleti olmanın da teminatı olduklarını bildirdi.

Özbek, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, adalete duyulan güveni arttırmak, böylece vatandaş ile devlet ilişkisini güçlendirmenin, ancak bütün unsurlarıyla etkin, hızlı ve adil bir yargı işleyişiyle mümkün olacağını belirtti.

Bunun bilincinde olan hükümetin, yargı sisteminin sorun ve ihtiyaçlarını gidermeye, avukatların görevlerini en iyi şekilde yapabilmelerine imkan sağlayacak tüm iyileştirme çabalarına devam ettiğini vurgulayan Özbek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Ayrıca, adliyelerin çağın ve hizmetin gereklerine uygun imkanlarla donatılması, temel hedeflerimiz arasındadır. Avukatlar, vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak, yargı bağımsızlığının güvencesi, çağdaş hukuk devleti olmanın da teminatıdırlar. Bu vesile ile 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutlarım."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: