5 Nisan Avukatlar Günü -AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Daniş ve Kaşdemirile İl Başkanı Kutlu, kutlama mesajı yayımladı

ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile İl Başkanı Muzaffer Kutlu, 5 Nisan Avukatlar

ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile İl Başkanı Muzaffer Kutlu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Daniş ve Kaşdemir, yaptıkları yazılı açıklamada, vatandaşların savunma hakkı gibi kutsal bir görevin yerine getirilmesinde en önemli unsur olan, hukukun üstünlüğünün hakim olduğu bir devlet olmanın gereklerinin yerine getirilmesinde çok önemli görev ifa eden avukatların sorumluluklarının bilinciyle mesleklerini icra ettiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Avukatların, yargılamanın asli unsuru olduğu gibi, Türkiye'de hukuk devleti ilkesinin en önemli aktörleri arasında yer aldığına işaret eden Daniş ve Kaşdemir, şunları kaydetti:

"Mesleklerinin tüm zorluklarına rağmen, gururla, vicdanıyla ülkemizin her yerinde görev yapan değerli meslektaşlarımızın yaşadığı zorlukların önüne geçilebilmesi amacıyla hükümetlerimiz döneminde önemli çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle eski adliyelerdeki fiziki imkanların kısıtlılığı ve sağlıksız çalışma ortamlarının düzeltilmesi için yapılan adalet saraylarımızla değerli meslektaşlarımızın çok daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda vatandaşlarımıza hizmet vermeleri sağlanmıştır.

Güvenilir, adaletli ve hızlı bir yargılama sistemine geçilmesi için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Daniş ve Kaşdemir, bu süreçte avukatların yapacağı katkıların oldukça önem arz ettiğini bildirdi.

-İl Başkanı Kutlu'nun mesajı-

Kutlu ise Türkiye'nin, dünyada yaşanan değişimlere açık, evrensel değerleri önemseyen yapıda, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı her alanda sürdüren demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Demokrasinin yaşamasında ve gelişmesinde avukatlığın önemli bir konuma sahip olduğuna işaret eden Kutlu, şunları kaydetti:

"Bireyleri, hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında onlara yardımcı olan savunma makamının temsilcisi avukatlar, meslek etiğine ve kanunlara bağlı olarak toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi ile adalet ve hakkaniyetin sağlanması hususunda yürüttükleri görev ve sorumluluk toplumumuzca takdir edilmektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: