5 Nisan Avukatlar Günü -AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir: "Devleti meşru kılan adalettir, adaleti meşru kılan ise savunmadır"

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "Devleti meşru kılan adalettir, adaleti meşru kılan ise savunmadır" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "Devleti meşru kılan adalettir, adaleti meşru kılan ise savunmadır" dedi.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Aydemir, savunma hakkının temsilcileri olan avukatların, diğer yargılama makamları karşısındaki gerçek eşdeğer konumuna kavuşturulması ve bunun topluma yansıtılmasının, yargının gücünü ve güvenirliğini arttıran bir unsur olduğunu ifade etti.

Aydemir, şu görüşleri kaydetti:

"Devleti meşru kılan adalettir, adaleti meşru kılan ise savunmadır, savunmanın kutsallığı tartışılmazdır. Avukatlar, yasalarla verilmiş insan haklarını savunma ve koruma, hukuksuzluklara karşı çıkma fonksiyonu ve görevlerini içinde barındıran avukatlık mesleğinin icracısıdırlar. Avukatlar, üstlendikleri görevle vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak yargı bağımsızlığının güvencesi olmuşlardır. Çağdaş demokrasilerin temelini oluşturan hukuk devleti, temel hak ve özgürlüklere saygılı, bu hak ve özgürlükleri koruyucu adil bir hukuk düzeni kuran ve bunu sürdürmekle kendisini yükümlü sayan, tüm işlem ve eylemleri yargı denetimine bağlı olan devlettir. Unutulmamalıdır ki, birey hak ve özgürlüklerine duyulan saygı, demokratik hukuk devletinin ürünü, aynı zamanda da doğal bir sonucudur."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: