5 Nisan Avukatlar Günü -Düzce Baro Başkanı Dilber: "Yeni bir avukatlık yasasınınçıkarılması şart olmuştur"

Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, yeni bir avukatlık yasasının çıkarılmasının şart olduğunu belirtti.

Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, yeni bir avukatlık yasasının çıkarılmasının şart olduğunu belirtti.

Dilber, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, avukatlık ve meslek örgütü olan baroların yeni anayasada "Savunma Mesleği ve Barolar" adı altında anayasanın yargı bölümünde yerini alması gerektiğini bildirdi.

Öncelikli gündemlerinin yeni avukatlık yasası olduğunu vurgulayan Dilber, "Gündemimizdeki sorun avukatlık yasasıdır. Yeni bir avukatlık yasasının çıkarılması şart olmuştur. Yasanın çalışması ile ilgili 14-15 Nisan tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği'nde Baro Başkanları toplantısı yapılacak" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"Herkes için adalet, adalet için avukat" sloganıyla mesajını sonlandıran Dilber, meslektaşlarının avukatlık gününü kutladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: