5 Nisan Avukatlar Günü -Malatya Barosu Başkan Yardımcısı Taşkın: -"Yargı reformu için düşünülen yasal düzenlemelervakit geçirilmeden çıkarılmalıdır"

Malatya Barosu Başkan Yardımcısı Bayram Taşkın, yargı reformu için düşünülen yasal düzenlemelerin vakit geçirilmeden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Malatya Barosu Başkan Yardımcısı Bayram Taşkın, yargı reformu için düşünülen yasal düzenlemelerin vakit geçirilmeden çıkarılması gerektiğini söyledi.

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Malatya Barosu'nda kokteyl verildi. Kokteylde Malatya Barosu adına konuşan Bayram Taşkın, 1982 anayasasının madde madde değiştirilmesi yerine, yeni bir metin ile ele alınarak, katılımcı ve uzlaşmacı bir anlayışla, demokratik anayasa hazırlanması gerektiğine işaret etti.

Türkiye'de adalete olan güvenin çok üst düzeyde olduğunu söylemenin mümkün olmadığını dile getiren Taşkan, "İktidar ve muhalefetten beklenen; sivil, demokratik, çağdaş bir anayasanın katılımcı ve uzlaşmacı bir yapıyla ele alınarak, tüm Türk toplumunun tam ve gerçek anlamda demokratik yapıya kavuşturulmasının sağlanmasıdır. yargı reformu için düşünülen yasal düzenlemeler vakit geçirilmeden çıkarılmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada, Malatya Barosu'na gelen Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın da, avukatların gününü kutladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: