5. tip KYK yurdu nedir? 5. tip KYK yurtları kaç kişilik? 5. tip KYK yurdu ve özellikleri

KYK yurtları, belli şartları sağlayan tüm yükseköğretim öğrencilerine başvuru hakkı verir. Başvuru döneminde gerekli işlemleri yaparak yurt talep eden öğrenciler sonuçları takip ederek okuyacakları okulun bulunduğu şehir ve ilçede bir yurda yerleştirilirler. Farklı özelliklerine göre sınıflandırılan KYK tipleri 1. tip, 2. tip, 3. tip, 4. tip, 5. tip ve 6. tip olmak üzere sıralanır.

KYK yurtları için başvurular ÖSYM (Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi) sınavları sonuçlandıktan hemen sonra başlar. Belli bir dönem aralığında yapılabilen başvuruların sonuçları KYK müdürlükleri tarafından açıklanır. Öğrenciler başvuru sonuçlarını e-Devlet sistemi üzerinden de görüntüleyebilirler.

5. tip KYK yurdu nedir?

KYK yurtları bir öğrencinin tek bir lisans eğitimini kapsayacak şekilde kullanılabilen bir hizmettir. Öğrencilerin ikinci bir lisans eğitimi alma durumlarında KYK yurdu başvurusu yapma hakları bulunmaz. Başvurusu kabul edilen öğrenciler çeşitli KYK tiplerinde olan yurtlardan birine yerleştirilirler.

Reklam
Reklam

Farklı özelliklerine göre sınıflandırılan KYK tipleri, 1. tip, 2. tip, 3. tip, 4. tip, 5. tip ve 6. tip olmak üzere 6 tipe sahiptir. Özelliklerine ve tiplerine göre ücretlendirilen yurtların ödemeleri de ATM’lere ya da bankalara internet yoluyla yapılabilmektedir.

5. tip KYK yurdu kaç kişiliktir?

Öğrencilerin barınma gereksinimlerini ve diğer bazı ihtiyaçlarını karşılamak için sunulan bir hizmet olan KYK yurt tipleri özellikleri farklılık gösterir. Çeşitli imkanlar ortak alanlarda kullanılırken bazıları odalarda da yer alır.

Bu özellik de hangi tip yurt olduğuna göre değişiklik gösterir. 5. tip olan KYK yurtları genel olarak en çok 3 yataktan oluşur. Diğer tiplerdeki ortak alanlardan farklı olarak 5. tip yurtların odalarında ise çalışma masaları, buzdolabı, tuvalet ve banyo yer alır. Yani her odada özel banyo ve tuvalet vardır.

5. Tip KYK yurdu özellikleri nelerdir?

  1. Tip KYK yurt tipleri özellikleri diğer yurt tiplerinden farklı olarak genelde şu imkanlara sahiptirler:
  • En çok 3 kişilik odalar
  • Tuvalet
  • Banyo
  • Çalışma masaları
  • Kitaplık
  • İnternet
  • Sabah kahvaltısı
  • Akşam yemeği
Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: