5 Türk İnşaat İşçisi Libya’da Mahsur Kaldı

Samsun’dan, Libya’ya çalışmak için giden 5 inşaat işçisi, götürülen firma tarafından dolandırılınca Libya’da mahsur kaldı.Çalıştıkları...

Samsun’dan, Libya’ya çalışmak için giden 5 inşaat işçisi, götürülen firma tarafından dolandırılınca Libya’da mahsur kaldı.

Çalıştıkları inşaat firması arıcılığıyla Libya’ya inşaat işlerinde çalışmak için giden Samsun’un Çarşamba ilçesinden 5 inşaat işçisi firma tarafından dolandırılınca Libya’da mahsur kaldı. Yaklaşık 1 buçuk ay önce çalıştıkları Kıbrıs menşeli inşaat firması üzerinden Libya’ya çalışmaya giden Zikri Akan, Mehmet Ercan, Uğur Şahin, Yılmaz Kurt ve Hasan Hüseyin Coşkun’u havaalanında karşılayan inşaat firması yetkilisi işçilerin pasaportlarını ve telefonlarını aldı. Libya’da bir daireye yerleştirilen işçilerin, 1,5 aydır burada mahsur kaldığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Yerleştirildikleri dairede can güvenliklerinden endişe eden Çarşambalı inşaat işçileri, Çarşamba’dan arkadaşları olan Fırat Güler’i arayarak, yardım istediler. Fırat Güler de konuyu AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse’ye iletti. AK Parti İl ve İlçe Başkanları istişare toplantısı için Ankara Kızılcahamam’da bulunan Mehmet Köse, konuyu aynı toplantıda bulunan eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na aktardı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya’da bulunan Türk Konsolosluğu’nu arayarak, konunun incelenmesini ve gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Libya’da bulunan Türk Konsolosluğu, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse’yi arayarak, konunun kendilerine intikal ettiğini ve çalışmalarının başladığını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: