5 Türk, Iraklı direnişçilerin elinde

İSTANBUL (İHA) - Irak'ta halen 5 Türk vatandaşının direnişçiler tarafından rehin tutulduğu bildirildi. İstanbul'daki üst düzey bir Türk yetkili; Abdülselam Bakır, Mehmet Bakır ve Mustafa Bal'ın, terör örgütü El Kaide'nin üst düzey üyelerinden Lübnan asıllı Ebu Musab el Zerkavi'ye bağlı Tevhid ve Cihad grubunun elinde olduğunu açıkladı. Irak'taki saldırıların ardındaki isim olmakla suçlanan Zerkavi'ye bağlı güçler, 3 gün önce El Cezire televizyonuna gönderdikleri mesajla, Türk şirketlerinin 72 saat içinde ülkeden ayrılmaması durumunda rehinelerin başlarını keseceklerini söylemişlerdi. Yetkili, tamamı işçi olan rehinelerin Haziran başında kaçırıldığını ve akıbetleri konusunda kendilerine bilgi ulaşmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Diğer 2 rehine Murat Kızıl (26) ve Soner Serçalı'nın (27) da yine Haziran başında fidye için kaçırıldığını belirten yetkili, "Bağlantımız olan bazı gruplara ulaşmaya ve konu hakkında görüşmeye çalışıyoruz. Geçmişte bazı rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamıştık. Bu rehinelerin de serbest bırakılmasını sağlayacağımızı umuyorum" dedi.

8 Haziran'da rehin alındığı öğrenilen ikiliden Murat Kızıl, geçtiğimiz günlerde Adana'daki ailesini telefonla arayarak 1 hafta içinde serbest bırakılacağını söylemişti.