5 Ülkeden Karaciğer Nakil Kursu Almak İçin Malatya’ya Geldiler

Güney Afrika, Polonya, Mısır, Hindistan ve Bosna Hersek’ten gelen cerrahlara Malatya’da Karaciğer Nakil Kursu ile...

Güney Afrika, Polonya, Mısır, Hindistan ve Bosna Hersek’ten gelen cerrahlara Malatya’da Karaciğer Nakil Kursu ile eğitim veriliyor.

Türkiye Karaciğer Nakli Derneği, bu yıl başlattığı ‘Karaciğer Nakli Sürekli Eğitim Kurs’ projesinin ilk uygulamasını Malatya İnönü Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün ev sahipliğinde Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan ‘Canlıdan Karaciğer Nakli’ konulu kursun açılış programına, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Karaciğer Nakli ve İstanbul Florence Nighingale Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaman Tokat ve Karaciğer Nakli Derneği Başkan Yardımcısı ve İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz katıldı.

Reklam
Reklam

Kursa, Güney Afrika, Polonya, Mısır, Hindistan ve Bosna Hersek’ten gelen cerrahların bulunduğu 22 uzman katıldı.

Katılımcılar, Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve Prof. Dr. Yaman Tokat başkanlığındaki ekipten ‘canlıdan canlıya karaciğer nakli’ alanında eğitim alacaklar. İki gün sürecek olan kurs uygulamalı ve teorik olarak iki bölümden oluşuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: