5. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından organize edilen "Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe 5. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi", 4-5

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından organize edilen "Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe 5. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi", 4-5 Nisan tarihlerinde, Bursa'da yapılacak.

UTİB Başkanı İbrahim Burkay, yazılı açıklamasında, zirvede, belirlenen temalarda önemli Ar-Ge merkezleri ve teknopark çalışanlarının, inovatif proje önerilerini sanayici ve ihracatçılara sunacağını ve böylece projelerin ortaklığa dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirtti.

Burkay, 2009'dan bu yana sektörde uygulanmak üzere 600'e yakın proje önerisi geldiğini belirterek şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Dünyada tekstil ve konfeksiyon sektöründe trendler, teknik ve fonksiyonel ürünlere doğru ilerlerken, biz 4 yıldır gerçekleştirdiğimiz 'Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı' etkinlikleriyle Türkiye'de bu alanın öncüsü olduk ve 4 senedir başarı ile yürütmüş olduğumuz Ar-Ge Proje Pazarı'nın bu sene 5'incisini düzenlemekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu sene de sektöre sunulacak birbirinden ilginç projeler gelmeye başladı. Konvansiyonel tekstillerden, katma değeri yüksek teknik tekstillere geçiş için bu etkinlik çok önemli."

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) yapılacak yurt içi ve yurt dışından akademisyen ve araştırmacılarla, sanayici ve sektör temsilcileri bir araya getirecek zirve kapsamında, seminer, konferans ve Ev Tekstili Tasarım Yarışması etkinliği ve sergisi de gerçekleştirilecek.

Muhabir: Haluk Yüksel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: