5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali

5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali kapsamında İspanya, İtalya, Fransa ve Çek Cumhuriyeti'nden kuklacılar gösteri sundu.

5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali kapsamında İspanya, İtalya, Fransa ve Çek Cumhuriyeti'nden kuklacılar gösteri sundu.

Festival Komite Başkanı Mesut Sarıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İspanya, İtalya, Fransa ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen ekiplerin, Edirne, Tekirdağ ile Lüleburgaz'a bağlı köy okullarında gösteriler yaptığını belirtti.

Dünya Tiyatro Günü'nde köy okullarındaki çocukları tiyatro ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Sarıoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle düzenlenen festivale, 26 ülkeden 39 ekibin katıldığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Sarıoğlu, 10 Nisan'a kadar sürecek festival kapsamında Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Lüleburgaz'da 700 farklı oyunun, Trakyalı çocuklarla buluşacağını kaydetti.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: