5. Uluslararası Trakya Kukla Festivali'ne Doğru

Türkiye'nin en büyük kukla festivallerinden olan "Uluslararası Trakya Kukla Festivali"nin beşincisi, 17 Mart Pazar günü Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde başlayacak.

Türkiye'nin en büyük kukla festivallerinden olan "Uluslararası Trakya Kukla Festivali"nin beşincisi, 17 Mart Pazar günü Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde başlayacak.

Festival Komite Başkanı Mesut Sarıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin 17 Mart-10 Nisan tarihleri arasında faaliyet göstereceğini söyledi.

Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ile bu yıl beşincisi düzenlenen festivale, 26 ülkeden 39 ekibin katılacağını belirten Sarıoğlu, festival kapsamında Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Lüleburgaz'da 700 farklı oyunun Trakyalı çocuklarla buluşacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Sarıoğlu, festivale, ABD, Avustralya, Avusturya, Arjantin, Almanya, Brezilya, Bulgaristan Belçika, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Fransa, Hırvatistan, İran, İspanya, İtalya, Kolombiya, Kosova, Macaristan, Rusya, Peru, Tunus, Ukrayna, Uruguay, Yeni Zelanda ve Türkiye'den ekipler katılacağını kaydetti.

-Geri dönüşümün hediyesi oyun bileti-

Festivali yaklaşık 100 bin çocuğun izlemesini beklediklerini bildiren Sarıoğlu, Uluslararası Trakya Kukla Festivali'nin aynı zamanda Trakya'daki ilk bölgesel festival olma özelliği taşıdığını belirtti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin öğrencilere ücretsiz olduğunu bildiren Sarıoğlu, şöyle konuştu:

"Ziyaretçiler, geri dönüşüme uygun kağıt, cam ya da plastik atıkları getirerek, oyun bileti alabilecek. Bu yıl oyunların tümünü salonlarda yapmayacağız. Oyunların bazılarını sokak ve meydanlarda sahneleyeceğiz. Ulaşabildiğimiz ve izleme imkanı bulduğumuz en iyi oyunlarla çocuklarımızın karşısına çıkıyoruz. Trakya'da 17 Mart ile 10 Nisan tarihleri arasında çok güzel şeyler olacak. Tüm ülke çocuklarını bu büyük festival şenliğine davet ediyoruz."

Reklam
Reklam

Festival Komite Başkanı Mesut Sarıoğlu, festivale aynı zamanda Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu, Babaeski, Vize, Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Büyükkarıştıran, Evrensekiz ve Ahmetbey belediyeleri ile Havsa Kaymakamlığı'nın da destek olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz