'5 Yanlış 1 Doğruyu Götürür' projesiyle kronik hastalıklar anlatılacak

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu, “5 Yanlış 1 Doğruyu Götürür”...

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu, “5 Yanlış 1 Doğruyu Götürür” projesi ile gençleri kronik hastalıklara sebep olan riskler hakkında bilinçlendirecek.
Gençlik Meclisi bünyesinde bulunan Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu tarafından hayata geçirilecek “5 Yanlış 1 Doğruyu Götürür Projesi” ile gençlere sağlıklı yaşamanın püf noktaları aktarılacak. 25 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’da Bursa Kent Konseyi'nde eğitmen eğitimi ile başlayacak proje, lise öğrencilerine bilgilendirme seminerleri, atölye çalışmaları ve çıktıların kamuoyu ile paylaşılması şeklinde devam edecek.
Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar, Bursa’da yaşayan gençlerin sağlıklı gelişimi adına önemli bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Gençlik Meclisi bünyesinde altı çalışma grubu bulunduğunu ve bunlardan bir tanesinin de Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu olduğunu belirten Darılmazlar, “Çalışma grubu olarak gençlerin sağlık konusunda bilgilendirilmelerini ve gelişimlerine katkı sağlayacak projeler üretmelerini, çevreye olan duyarlılıklarını artırmayı hedefliyoruz.” dedi.
Proje hakkında bilgi veren Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu Temsilcisi İsmail Dal ise gençlere kronik hastalıkları oluşturan risk faktörleri olan ‘hiper tansiyon’, ‘obezite/yanlış beslenme’, ‘hareketsiz yaşam’, ‘sigara’, ‘alkol’ konuları ile ilgili bilgilerin verileceğini söyledi. Öncelikle konusunda uzman doktorlar tarafından risk faktörleri ile ilgili eğitmen eğitiminde bilgiler alacaklarını anlatan Dal, sonrasında belirlenen pilot okullarda gönüllü eğitmenler tarafından lise öğrencilerine yönelik bilgilendirme seminerleri düzenleyeceklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz