5 yaşında elleri kelepçelendi

ABD'de bir annenin 5 yaşındaki oğlunu 'cezalandırma yöntemi' büyük tartışma yarattı.

Adı açıklanmayan 20'li yaşlarındaki anne, kibritle oynayan beş yaşındaki oğlunu cezalandırmak amacıyla inanılmaz bir yönteme başvurdu.

Anne polisi ikna ederek küçük çocuğu tutuklattı. Tutuklamanın mizansen olduğunu bilmeyen komşuların şaşkın bakışları karşısında bir polis aracı geldi ve elleri kelepçelenen küçük çocuk arka koltuğa oturtuldu.

Polis çocuğu tekrar tekrar 'Hapse mi girmek istiyorsun?" diyerek korkuttu ve sonunda korkudan aklı başından giden küçük çocuk annesine teslim edildi.

Olay, Florida'da annenin çalıştığı mini marketin önünde meydaha geldi. Daha sonra annenin çocuğa kelepçeleri takan şerifle arkadaş olduğu ve bunu çocuğu korkutmak ve bir daha kibritle oynamamasını sağlamak için planladıkları ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Bundan haberi olmayan görgü tanıkları ise şaşkınlık içerisinde olayı cep telefonlarıyla görüntüledi.

Çocuğun böyle bir cezalandırma için çok küçük olduğunu söyleyenler şiddetle tepkilerini dile getirirken, bir televizyon muhabirine konuşan anne pişman olmadığını belirterek, "Daha çok aile bunu yapsa suç diye bir şey kalmazdı" dedi.

Çocuk psikoloğu Ömer Reiche ABC News'e bu davranışın kesinlikle yanlış olduğunu söylerken, anne hakkında herhangi bir yasal işlem yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.