5. yaşta çocuk alışverişi

5 yaş dönemine girdiğiniz bu günlerde çocuğunuzla geçireceğiniz zamanlar daha eğlenceli ve dolu dolu olmaya başlar.

Fiziksel aktivitelerin arttığı, öğrenme yeteneklerinin iyice geliştiği bu dönemde çocuğunuzla geçirdiğiniz vakit her zamankinden daha aktif geçmeye başlayabilir. İletişim ve dil yeteneklerinin gelişmesi ile artık çocuğunuzla beraber sadece sevgi üzerine dayalı olmayan daha net bir ilişki kurabilirsiniz. Güven bağını destekleyebilir, onun gelişimine destek veren birer ebeveyn olarak kendinizi gösterebilirsiniz.

ONUN TERCİHLERİNİ DİKKATE ALIN

Bu dönemde çocuğunuzun ihtiyaçları artmaya başlayabilir. Artık daha karmaşık yapılı oyuncak tercih etmeye başlar ve kendi kurduğu oyunlar da daha karmaşık bir hal alır. Onu dinlemeniz ve istekleri doğrultusunda oyuncak seçimleri yapmanız faydalı olacaktır. Bununla beraber çocuğunuzla alışverişe çıktığınızda eğitici kitaplar ona seçenekler sunabilir ve beğendiği kitapları alıp, ona okuyabilirsiniz. Bu hem kelime haznesinin gelişmesi adına hem de iletişim yeteneklerinin artması bakımından oldukça faydalı olacaktır. Çocuğunuza sadece ses çıkaran hareket eden oyuncaklar yerine daha kompleks ürünler almayı deneyebilirsiniz. Yapboz setleri bu yaş çocukları için büyük bir eğlence kaynağı olabilir. Yavaş yavaş yeteneklerini göstermeye başladıysa, bu doğrultu ufak müzik aletleri, boyama malzemeleri gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. 3 boyutlu geometrik şekilli oyunlar bu dönemde yaratıcılıklarını göstermede etkili bir yol olabilir. Genel anlamda 5 yaş çocuğu için uygun ürünlere göz atarak hem çocuğunuzun kendi beğenip seçtiği hem de sizin eğitici ve eğlenceli olmasına özen gösterdiğiniz oyuncakları satın alabilirsiniz.

Reklam
Reklam

HAYAL GÜÇLERİ KIYAFET SEÇİMLERİNİ DE ETKİLER

Küçük bireylerin de bir moda anlayışı vardır. Aslında kendi eşi benzeri olmayan hayal güçlerinin bir yansıması olan kıyafetlerini kendileri seçmelerine izin vermek çocuğunuza sorumluluk duygusu aşılar. Bir şeyleri kendi başına yaptığını görmek ona özgüven verecektir. Çocuğunuzla alışverişe çıktığınızda istediğini seçmesine izin vermelisiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey ise daha alışverişe gitmeden ona neye ihtiyacı olduğunu ve ne alacağınızı söylemenizdir. Kendi limitlerini bilerek beğendikleri arasından seçim yapabilmelidir.

İşin içine biraz da ebeveynler olarak kendi payınızı koymak isterseniz çocuk modası sayfalarına göz atabilir, tarzını kendinize yakın bulduğunuz ailelerin fotoğraflarından feyz alabilirsiniz. 5 yaş için kız çocuklarında baskılı veya desenli şık tshirtlerle taytları kombinleyebilir olaya biraz daha tarz katmak adına güneş gözlükleri ve saç aksesuarları ekleyebilirsiniz. Bununla beraber son dönemin en moda çocuk ayakkabılarına bir göz atmanızı tavsiye edebiliriz. Hem ortopedik ve rahat oluşları hem de renkleri ve stil duruşları ile çocuk sneakerları ailelerin vazgeçilmezleri arasına girmiştir.

Reklam
Reklam

ERKEK ÇOCUKLARININ HAREKETLİ OLDUĞU DÖNEMDİR

Erkek çocuklarında 5 yaş çok hareketli bir dönemdir. Bütün çocukların bu dönemde oyun oynamayı, oradan oraya koşuşturmaya bayıldıklarını biliriz. Bu nedenle çocuğunuzla alışveriş yaparken onun rahatlığını önem sıralamasında en üstte tutmalısınız. Basic parçalardan oluşan bir kombin yapıp farklı ayakkabılar ile kombine tarz katabilirsiniz. Erkek çocuk modasının son yıllardaki vazgeçilmezlerinden olan cap şapkalar ile daha rahat bir tarz ortaya koyabileceğiniz gibi gibi klasik bir bere ile de aynı havayı yakalayabilirsiniz. Ufak dokunuşlarla hem kız hem de erkek çocuğunuz için rahat ve şık kombinler yapabilirsiniz. Paçalarını kıvırdığınız bir kot pantolonla ya da yarısı içine sokulmuş bir gömlekle çocuğunuzda kendi tarzını gösterebilirsiniz.