5 yılda 700 tekerlekli sandalye dağıtıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Yakup Beyazer, kentteki engelli vatandaşlara 5 yılda ulaştırılan tekerlekli sandalye sayısının 700'ü bulduğunu bildirdi.

İlkadım Rotary Kulübü'nce düzenlenen etkinlik kapsamında elde edilen gelirle alınan 5 adet tekerlekli sandalye Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

İlkadım Rotary Kulübü Başkanı Hasan Yayla, etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada, İlkadım Rotary Kulübü olarak Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenledikleri programla engellilere destek olmayı düşündüklerini söyledi.

Programdan elde edilen gelirle engellilere tekerlekli sandalye, bisiklet gibi ihtiyaç malzemeleri aldıklarını ifade eden Yayla, ''Bu kardeşlerimizin yaşadıkları zorluklara bir parça katkı sağlamak istedik. Bundan sonrada bu tür etkinliklerle engelli kardeşlerimize desteklerimiz sürecek'' dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Yakup Beyazer ise, engellilerin gözünden bakıldığında Samsun'un fiziki açıdan yaşanılabilir bir kent olmadığını ifade etti.

Samsun'da yaşayan engellilere verilen tekerlekli sandalyelerin kullanım süresinin kısa olduğunu ifade eden Beyazer,, ''Kentteki engelli kardeşlerimize 5 yılda yapılan tekerlekli sandalye desteği toplam 700 rakamına ulaştı. Bu rakama ulaşmada katkı sağlayanlara teşekkür ediyoruz. Yardımsever insanların, Valiliğin bu konuda çok çabası var. Bu rakam içinde ABD'deki kiliseler birliğinden gelen 250 tekerlekli sandalye de bulunuyor'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz