Kalkınma Bakanlığı tarafından 5 yıldır uygulanan Sosyal Destek Programının (SODES), hem geçmiş ve mevcut uygulamalarını değerlendirmek hem de programın başarısını artırmak amacıyla gerekli saha geri bildirimlerini almak üzere bilimsel bir yöntemle, bağımsız ve şeffaf bir değerlendirme araştırması yaptırıldı.
Bu yıl tamamlanan SODES’in değerlendirilmesi araştırması sonuçları Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in katılımlarıyla 31 Mayıs 2013 Cuma günü saat 09.00’da İstanbul The Marmara Otel’de düzenlenecek toplantıyla basın ve kamuoyuyla paylaşılacak.
Araştırma sonuçlarının basın ve kamuoyuyla paylaşılmasından hemen sonra, eşzamanlı iki ayrı oturum yapılacak. Oturumlardan birincisi Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz başkanlığında, Türkiye’nin önde gelen özel sektör kuruluşlarının üst düzey yöneticileriyle gerçekleştirilecek. Bu oturumun amacı, özel sektör ile sosyal alandaki projeler konusunda işbirliği imkanlarını değerlendirmek olacak. İkinci oturum ise Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin temsilcileri ve yöneticileriyle gerçekleştirilecek. Bu oturumda, SODES’e ve SODES’in değerlendirilmesi araştırmasına dair katılımcıların görüşleri ve tecrübeleri ışığında programın geliştirilmesi için önerilerinin alınması hedefleniyor.
Kentlerin az gelişmiş bölgelerinde yaşayanların kentle kaynaşmasını sağlamayı, özellikle kadınların, gençlerin ve çocukların yaşam kalitelerini artırmayı, fırsat eşitliği sağlamayı, sosyal yardım alan yoksul kesimin kendi geçimini temin edecek duruma getirilmesine destek olmayı, toplumsal bütünleşmeyi güçlendirmeyi amaçlayan bir program olan SODES, Kalkınma Bakanlığı tarafından uygulanıyor ve 2008 yılından bu yana yürütülüyor. Başlangıçta SODES, Güneydoğu Anadolu illeri, bir yıl sonra Doğu Anadolu illeri, daha sonra ise diğer bölgelere de yaygınlaşarak bugün itibariyle toplam 34 ilde uygulanıyor.
SODES’in her geçen yıl proje sayısı, bütçesi ve yararlanıcı kitlesi artmakta ve uygulandığı illerde beşeri sermayenin güçlendirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasında önemli katkıları oluyor. SODES bugün için, yıllık yaklaşık 200 milyon lira bütçe ile yürüyen bir program. SODES kapsamında bugüne kadar yaklaşık 6 bin adet proje desteklendi.
“Küçük Dokunuşlar, Gerçekleşen Hayaller” sloganıyla yürütülen SODES; kamu kurumlarının rutin işlerinin yanı sıra, geniş bir yelpazede ve insanlara dokunan projeler yapmasına imkan sağlıyor. Ayrıca SODES projelerinde uygulanan yüzde 25’lik sivil toplum kuruluşları kotası ile hem Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının gelişmesine katkıda bulunuluyor, hem de sivil toplum eliyle dezavantajlı vatandaşların ihtiyaçları yerinde ve zamanında karşılanıyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz