"50 Ilde 50 Kütüphane Projesi"

Edirne'de Citibank ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliğinde yürütülen "50 ilde 50 kütüphane projesi" kapsamında Edirne

Edirne'de Citibank ve Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) işbirliğinde yürütülen "50 ilde 50 kütüphane projesi" kapsamında Edirne Mimar Sinan Ortaokulu'na kurulan kütüphane törenle açıldı.

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, törende yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan kütüphanenin öğrencilerin eğitim düzeyini dahada yükselteceğini söyledi.

Proje sayesinde, dezavantajlı öğrencilerin toplumla uyumlu ve kültürlü bireyler olarak yetişeceğini belirten Özcan, "Vakfın sosyal sorumluluk projelerinin son derece faydalı olduğunu görüyoruz. Çok şık, nezih, kitaplarıyla birlikte oluşturulan kütüphanemiz oldu. Desteklerinden dolayı TOÇEV yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

-En çok kitap okuyan öğrenciye hediye-

TOÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Işın Gürdal da büyük firmaların sosyal sorumluluk projelerinde proje ortağı olarak yer aldıklarını hatırlattı.

Edirne'ye bir kütüphane kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Gürdal, "50 ilde 50 kütüphane sloganıyla yola çıktık. Biz saha çalışmalarında gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Çok güzel bir proje inşallah devamı gelir" diye konuştu.

Gürdal, 600 Türk ve dünya klasiği eserin yer aldığı kütüphaneden yıl sonuna kadar en çok kitap okuyan üç öğrenciye çeşitli hediyeler vererek okuma oranını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Özcan ve Gürdal'ın kurdele keserek yaptıkları açılışın ardından kütüphaneyi gezen öğrenciler, seçtikleri kitapları okumaya başladı.

Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: