50 Roman Büyükşehir Güreş Takımında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nde yaşayan Roman vatandaşların yıllarca yaşadıkları sorunlara, sunduğu hizmetlerle adeta meydan okuyor....

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nde yaşayan Roman vatandaşların yıllarca yaşadıkları sorunlara, sunduğu hizmetlerle adeta meydan okuyor. Büyükşehir Romanlar için gerçekleştirdiği sosyal projelere şimdi de sporla destek vermeye başladı. 9-10 yaş grubundaki Roman çocuklar Büyükşehir’in Güreş Takımı’na alındı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Roman çocuklarına spor hizmetlerinin kapısını açtı. 9-10 yaş arasındaki çocuklar Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü’nün Güreş Takımı’na alındı. Lisansları çıkarılan yaklaşık 50 Roman çocuk Büyükşehir sporcusu oldu. Çocuklar, antrenörleri gözetiminde Büyükşehir Belediyesi’nin sporcu fabrikası olarak tanınan Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nde çalışmalarına başladı. Antrenman saatleri çocukların okullarını aksatmayacak şekilde düzenlendi. Roman çocuklar hazır olduklarında Büyükşehir’in başarısı için mücadele edecek.

Reklam
Reklam

Antrenmanlara büyük bir hevesle gelen Roman çocuklar fırsat verilmesi durumunda ne kadar yetenekli olduklarını gözler önüne serdi. Roman çocuklar bunun yanı sıra sporun disiplin, özgüven ve ahlaklı kişilik gibi evrensel değerleriyle şekillenerek topluma katkı sunacak.

Büyükşehir Belediyesi, hükümetin Roman açılımına daha önce de benzer hizmetleriyle katkı sundu. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki KO-MEK ve Bilgievleriyle Roman vatandaşların eğitimine destek veren Büyükşehir, geçtiğimiz aylarda da Belediye Konservatuvarı’nı Roman gençlere açmıştı. Kurulan Roman Orkestrası Büyükşehir Belediye Konservatuvarı’nda çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanı sıra yine Roman vatandaşlardan oluşan Mehter Takımı ve Tasavvuf Korosu da çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: