50. Yıl Caddesi esnafı: Belediyenin alt geçiti hatalı, bir an önce düzeltmeli

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Olimpiyat Çarşısı ve Alt Geçidi, 50. Yıl Caddesi’nin girişinde yıllardır...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Olimpiyat Çarşısı ve Alt Geçidi, 50. Yıl Caddesi’nin girişinde yıllardır esnaflık yapan vatandaşlara zor günler yaşatıyor. Dükkanlarının önüne yapılan alt geçidin teknik açıdan hatalı olduğunu savunan esnaf, bu hatanın giderilmesi için çalışma başlatılmasını istiyor.
2011 Kış Olimpiyatları öncesi şehre birçok yatırım yapıldı. Kentte düzenlenen uluslararası olimpiyatlar sırasında ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan köprü, kavşak, alt ve üst geçitler de bunlardan bazılarıydı. Gez Mahallesi, 50. Yıl Caddesi üzerinde yapılan yaya alt geçidi ise şimdilerde esnaf için büyük bir sıkıntı haline gelmiş durumda. Lokantacı Necdet İbiş, bu olumsuz durumdan dolayı kazançlarının yarı yarıya azaldığını söyledi. İbiş, “Bu alt geçit tam manasıyla bir skandal, dünyada hiçbir benzeri yok. Vergi ödediğimiz belediye dükkanımızın önüne set çekip, belimizi büktü.” diye konuştu.
Kendilerine 'altgeçitzedeler' diyen bölgedeki esnaf, bir araya gelerek, 'ucube' dedikleri alt geçit konusunda ortak akıl toplantısı düzenledi. Lokantacı Necdet İbiş yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Buraya alt geçit yapılacağı zaman belediye başkanı yanımıza geldi. İki tane projesinin olduğunu, bunu esnafla paylaşıp, inşaat çalışmalarına öyle başlayacağını söylemişti. Ancak, proje falan görmedik. En son gördüğümüz ise dükkanlarımızın karşısında bütün heybetiyle duran bu ucube alt geçit oldu.” Karadeniz Sahil Yolu’nda bulunan alt geçitlerden örnekler veren İbiş, “Belediye yetkilileri gidip, orayı incelesin. Kendi yaptıklarıyla modern alt geçitler arasında çok fark olduğunu göreceklerdir.” şeklinde konuştu. İbiş, üst katlarında bulunan iş yerinin uzun süredir kiralık olduğunu, ancak alt geçitten dolayı kimsenin buraya talip olmadığını sözlerine ekledi.
Projenin hatalı olduğunu savunan Manav Köksal Gedikoğlu da şöyle konuştu: “Bu projeyi ilkokul mezunu bir inşaat ustasının eline verselerdi bundan daha mantıklı bir iş ortaya koyardı.”
Şarküteri Murat Özkan ise gece saatlerinde alt geçidin, alkollü ve madde bağımlısı şahısların mekânı haline geldiğini, insanların kullanmaya cesaret edemediğini söyledi.
Bölge esnafı, şehir dışından gelen dostlarına alt geçidi anlatmakta zorluk çektiklerini, konuyu esprili bir şekilde geçiştirdiklerini ifade etti. Esnaf, “Bu ne?” diye soranlara “Metro durağı” cevabını verdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz