500 Yıllık Tarihi Cami Kimliğine Kavuşuyor

BURSA (İHA) – Bursa’da minaresi dışında tarihi orijinalliği kaybolan 500 yıllık Kiremitçi Sinan Bey Camii,...

BURSA (İHA) – Bursa’da minaresi dışında tarihi orijinalliği kaybolan 500 yıllık Kiremitçi Sinan Bey Camii, tekrar eski ihtişamına kavuşuyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet’in Yunanca hocası Sinan Bey tarafından 1524 yılında yaptırılan ve bilinçsiz tamiratlar sonucu minaresi dışında orijinalliğini tamamen kaybeden Kiremitçi Mahallesi’ndeki Sinanbey Camii’ni özgün kimliğine kavuşturmak için başlattığı çalışmalarına devam ediyor. Cami yıkıldıktan sonra aslına uygun olarak yeniden yapılacak. Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği ihale sonucunda Usra İnşaat’ın yapımını üstlendiği camide bayanların eğitim alanı ve ayrı bir mescidi olacak. Restorasyon bittikten sonra şadırvanıyla, avlu içerisindeki yeşil alanıyla bölgeye değer katacak yeni bir cami yükselecek.

Reklam
Reklam

Sadece minaresi ayakta olan camide restorasyon bittikten sonra 500 kişinin ibadet yapabileceğini ifade eden Usra İnşaat yetkilisi Ramazan Uslu, Kiremitçi Sinan Bey Camii'ni 1 seneden az bir sürede bitirmeyi planladıklarını söyledi. Uslu, “Kiremitçi Sinan Bey Camii tarihi eser, bir yapı değil. Sadece orijinal olan minaresini koruyacağız. Minaresi restorasyon olacak. Diğer tarafları görüldüğü üzere yıkıldı. Şu an hafriyat çalışmaları devam ediyor. Buradaki mezarlar gün yüzüne çıkarılacak. Gerekli tanzim ve özen gösterildikten sonra tekrar o çıkan mezarlar yerine defnedilecek” dedi.

Düzensiz ve bakımsız olan caminin yeni restorasyondan sonra eski güzelliğine kavuşacağını belirten Uslu, “Başarılı bir çalışmayla bölgeye güzel bir eser kazandıracağız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: