500 Yıllık Tarihi Namazgah, Teravihle Eski Ihtişamına Kavuşacak

Merkez Yıldırım ilçesinde bir mahalleye ismini veren 500 yıllık tarihi namazgah, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenerek ramazan ayında ibadete açılacak.

Merkez Yıldırım ilçesinde bir mahalleye ismini veren 500 yıllık tarihi namazgah, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenerek ramazan ayında ibadete açılacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Recep Altepe, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından çevre düzenlemesi gerçekleştirilen tarihi namazgahta incelemelerde bulundu.

Bursalı komutanlardan Umurbey tarafından ordu sefere çıkmadan önce toplu dua edilmesi için açık araziye mermerden yaptırılan 500 yıllık namazgahın yeniden düzenleneceğini belirten Altepe, "Osmanlı'nın ilk dönem yapıları ayağa kalkıyor. 1400'lü yılların başında Yıldırım döneminde Umurbey'in yaptırdığı bu namazgahı günlük hayatın içerisine alıyoruz. Yaşayan canlı bir tarih şehrinde bu mekanların kullanılmasını istiyoruz. Çevresini yeniden düzenliyoruz. Meyilli araziler düzene sokularak park güzelleşecek. Namazgah, çevresindeki zemin düz olacak şekilde restore edilecek. Ramazan akşamlarında insanların toplanacağı, teravih ve bayram namazlarının kılınacağı mekan olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Altepe, hedeflerinin, namazgahı bu ramazan ayında ibadete açmak olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: