5199 Sayılı Yasada Yapılması Düşünülen Değişiklik

Bursa, Çanakkale ve Eskişehir'de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi

Bursa, Çanakkale ve Eskişehir'de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi

Bursa Kent Meydanı'nda toplanan bir grup hayvansever, sloganlar eşliğinde Şehreküstü Meydanı'na yürüdü. Kedi ve köpekleriyle birlikte yürüyüşe katılan hayvanseverler, meydanda oturma eylemi ve çeşitli gösteriler yaptı. Protestoya evcil hayvanları ve çocuklarıyla destek veren hayvanseverler renkli görüntülere sahne oldu.

Grup adına basın açıklaması yapan İlknur Haskal, hiç bir dernek ya da kuruluştan destek almadan, sadece 3 kişiyle sosyal paylaşım sitesinde grup kurarak bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Haskal, "Can dostumuz olarak gördüğümüz hayvanlarımızın yaşamımızdan sökülüp alınmasına, uyutularak öldürülmesine, canlı olarak deneylerde kullanılmasına, kadavralarının mama ve derilerinin sanayilerde kullanılmasına, dağlara, ormanlara sürülmesine ve yok edilmesine sonuna kadar karşıyız" dedi.

-Çanakkale-

Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) ile Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından düzenlenen "Sokaklarımızı Can'sız Bırakmayacağız" mitinginde, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı protesto edildi.

Hayvan hakları savunucularından bir bölümü köpekleriyle mitingin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Belediye Meclis Üyeleri Celal Karakaş ve Muzaffer Özgen'in de katılarak destek verdiği mitingde katılımcılar hazırladıkları birbirinden ilginç pankartlarla yasa tasarısının geri çekilmesi için seslerini duyurmaya çalıştı.

Hayvan Severler Derneği (HAYSEV) Çanakkale Şube Başkanı Esen Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de, başta sokak köpekleri olmak üzere binlerce hayvanın yok edileceği bir sürecin başlatıldığını öne sürdü.

Reklam
Reklam

Mitinge katılanlar, daha sonra yasa tasarısını eleştiren sloganlar atarak kordon boyundaki Truva Atı'na doğru yürüdü.

-Eskişehir-

Eskişehir ve çevre illerden gelen hayvanseverler, Adalar Caddesi'nde toplandı.

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ta eyleme katılarak, tasarıya karşı toplanan imza kampanyasına destek verdi.

"Sokaklarda kedi görmek istiyoruz", "Hayvanlar candır öldürülemez" sloganlarının atıldığı, bazı hayvansevenlerin köpekleriyle katıldığı eylemde, bir eylemcinin hayvan kılığında kafese girmesi, bazılarının da yüzlerini kedi şeklinde boyaması ve taşınan renkli pankartlar dikkat çekti.

Muhabir: Ekip

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz