52 kişilik hırsızlık çetesi çökertildi

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 93 günlük takibi ile sonuçlanan "Kasa Operasyonu"nda 52 kişi gözaltına alındı. Liderinin hapiste olduğu çete ile ilgili olarak gözaltına alınan zanlılar içinde bir bayan avukatın da bulunması dikkat çekti.

Gaziantep Cezaevi'nde bulunan çetenin lider yardımcısı M.C.G.'nin sevgilisi olduğu iddia edilen avukat N.D'nin çetenin davalarına baktığı iddia edildi. Kasa operasyonu polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak 42 ayrı adrese yapılan operasyonda, kasa hırsızlığı yaptığı öne sürülen 52 kişi gözaltına alındı. 93 günlük çalışmanın ardından yapılan operasyonda çete liderinin cezaevinde bulunan Y.Y. olduğu iddia edilirken 64 olaya karıştıkları belirlenen zanlıların ev ve üst aralamalarında Akrep ve Kalaşnikof marka uzun namlulu otomatik silahlar, 7 adet tabanca, 1 adet av tüfeği ve 212 mermi ele geçirildi. Zanlıların hırsızlıkta kullandıkları öne sürülen 11 adet otomobil, 38 ziynet eşyası, 69 cep telefonu, 35 elektronik eşya, 6 adet bilgisayar, 3 bin 900 dolar, 2 bin avro, bin 455 YTL ve 57 adet sahte evraka da el konuldu. Ayrıca hırsızların özel olarak hazırlanmış hırsızlıklarda kullanmak üzere yaptırdıkları 20 ayrı malzeme de ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Zanlıların yapılan sorgulamalarının ardından 61 kasa hırsızlığı, 2 silahla yaralama ve bir gasp olayına karıştıkları belirlendi. Zanlıların ayrıca Tekirdağ Coca Cola Bayii sahibinin evini soymayı planladıkları ve hırsızlıkla ilgili olarak sistemli çalıştıkları da ileri sürüldü. Çetenin 11 üyesinin hapiste olduğu öğrenilirken çetenin haraç vermediği için XS Bar'ın silahla taranması olayını da gerçekleştirdikleri iddia edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan zanlılardan yaşları 18'in altında 2 çocuk, 1'i avukat 2 bayanın da olduğu 31 kişi, Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Motorize ekipler ve sivil polis araçları eşliğinde 2 çevik kuvvet otobüsüyle adliyeye getirilen zanlıların ifadelerinin devam ettiği öğrenildi.