53 Yıllık Muhtarın Yol İsteği

Batman'da, köylünün her türlü sorununu halleden 53 yıllık köy muhtarı stabilize köy yolunu asfalt yaptıramadığı...

Batman'da, köylünün her türlü sorununu halleden 53 yıllık köy muhtarı stabilize köy yolunu asfalt yaptıramadığı için istifa edeceğini söyledi.

18 haneli 150 nüfuslu Batman Beşiri ilçesine bağlı Çakırlı köyü muhtarı Arif Demirtaş, 53 yıldır köy muhtarlığı görevini yürütüyor. Türkiye’de en uzun muhtarlık görevini yapan Batmanlı muhtar Arif Demirtaş, köyün ve köylünün her türlü sorununa çözüm buldu. Köyün tek sorunun 6 kilometrelik stabilize yol olduğunu belirten muhtar Demirtaş, 50 yıldan beri köy yolunun asfaltlanması için çaba sarf ettiğini kaydetti. 53 sene zarfında her yıl iki üç sefer Beşiri Kaymakamlığı'na, Batman Valiliği'ne ve hatta İçişleri Bakanlığı'na 6 kilometrelik stabilize yolun asfaltlanması için dilekçe verdiğini ifade eden köy muhtarı Arif Demirtaş, "53 yıldır bir cevap alamadım, kışın arabalar yürümüyor. Köylünün arabayla işi olduğu zaman 150 TL fazla vermesi lazım çünkü hiç kimse stabilize yola arabasını koymak istemiyor" dedi. Köy yolunun asfaltlanması için verdiği mücadeleden bıktığını belirten muhtar Demirtaş, "Köy yolunun asfaltlanması için 53 yıldan beri verdiğim mücadeleyi Türkiye'de hiç kimse veremez. 53 senelik muhtarlık görevim süresinde her eve bir ağaç diktim.Hiç bir köylümüz her hangi bir meseleden dolayı mahkemelik olmamıştır. Çünkü köyde huzur ortamı oluşturdum kimse kimseyle kavga etmiyor. Bunun gibi her türlü sorunları halletmişim. Ama bu yol sorununda muvaffak olamadım. 53 yıldır verdiğim hizmete üzülüyorum bu yılda yolumuz asfaltlanmazsa, daha da muhtarlık yapmayacağım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: