5,4'lük artçı paniğe yol açtı

Van’da meydana gelen 7.2’lik büyük depremin artçı sarsıntıları devam ederken, saat 17.55’te 5.4 şiddetinde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi.

ANKARA (ANKA) -Van'da meydana gelen depremin enf azla hasara yol açtığı Erciş ilçesinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken yaşanana artçı sarsıntılar büyük bir paniğe neden oluyor.

****

Dün gece yaşanan artçı sarsıntının ardından bugün akşam 17.55 sıralarında yaşanan 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından yine büyük bir panik yaşandı. Enkazda çalışma yapan ekipler sarsıntı ile birlikte enkaz üzerinden uzaklaşırken, çalışmaları takip eden vatandaşlar da kısa süreli panik yaşardı. Yaşanan hareketlilik sırasında 2 kişi baygınlık geçirdi. 112 sağlık görevlilerince ambulansa alınan vatandaşlar hastaneye kaldırıldı.

Reklam
Reklam

51 SAATTE 461 ARTÇI
Van'da meydana gelen depremin üzerinden geçen 51 saatte 461 artçı sarsıntı kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün internet sitesinde yer alan verilere göre, önceki gün saat 13.41'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bugün saat 16.44'e kadar 461 adet artçı sarsıntı oldu.

Artçı depremler, 2.6 ile 5.5 büyüklükleri arasında gerçekleşti.

Anahtar Kelimeler: