5.5 aylık ikiz bebeklere hastane sahip çıktı

DENİZLİ (İHA) - Denizli'de doğduktan sonra hastaneye terk edilen 5.5 aylık ikiz bebeklere, Denizli Devlet Hastanesi sahip çıktı.

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde G.K. adlı kadının dünyaya getirdikten sonra terk ettiği 5.5 aylık kız bebekler, önce Özel Sağlık Hastanesi'ne getirilmiş ve burada tedavi altına alınmıştı. Kuvözde yaşam savaşı veren ikizler, hastane masraflarının yüksek olması sebebiyle Denizli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Biri 1 kilogram, diğeri 860 gram ağırlığında olan bebekler, Denizli Devlet Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'ne yatırıldı. Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mithat Ekici, bebeklerin durumlarının iyiye gittiğini belirterek, "Bebeklere şu ana kadar sahip çıkan olmadı. İkiz bebekler dışarıdan sahipsiz bir şekilde bize getirildi. Biz de yoğun bakım ünitesine aldık. Şu anda bebekler kuvözde. Kilosu ağır olan bebekte sağlık problemi var. Diğer bebeğin durumu ise iyi. Bebeklerin beslenmesi tüp yoluyla sağlanıyor. Anne ve babasının gelip bebekleri almalarını bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bebekleri terk ettiği ileri sürülen annenin bulunması için polis çalışmalarını sürdürürken, ikizlerin gayri meşru yolla dünyaya gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.