55'lik damat, kendisini dolandıran 27'lik gelini arıyor

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de, 27 yaşındaki Güllü isimli genç bir bayanla evlenen 5 çocuk babası İslam Güzel (55), 15 bin YTL'yi alarak kayıplara karıştığını iddia ettiği eşinin yakalanmasını istiyor.

İslam Güzel isimli vatandaş, yaklaşık 5 ay önce Van'ın Erciş ilçesinde simsarların aracılığıyla dul olduğu anlatılan 27 yaşındaki Güllü ismindeki bir bayanla tanışarak Hakkari Biçer Mahallesi'nde 3 gün 3 gece süren bir düğünle dünya evine girmişti. Oldukça varlıklı olduğu belirtilen Güzel'in düğün törenine Hakkari ve ilçeleri başta olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katılmıştı. Güzel, düğünün ardından resmi evlilik işlemlerini yapmak isteyince, "Kimliğimi yakınlarımın evinde unuttum. Patnos'a gidelim, orada eşyalarım da var. Almam lazım" diyerek yola çıkan yeni gelinin düğündeki altınlarla birlikte izini kaybettirdiği öne sürüldü.

Reklam
Reklam

Hakkari ve Erciş Cumhuriyet Başsavcılıkları'na suç duyurusunda bulunan Güzel, şunları söyledi: "Bu dolandırıcıların başka kişilere zarar vermemesi için onları bulun. Bana yaptıklarını başkasına yapmasınlar. Benim maddi durumum iyi ama birçok garibanı bu şekilde dolandırmaya devam edecekler. Birkaç yıl öncesinde de Hakkari ve Yüksekova ilçesinde 2 ayrı kişiyi de böyle dolandırdıklarını öğrendik. Fotoğrafları bütün basında yer aldı. Aradan 5 ay geçti halen bulunamadı. Bu kadını gören varsa durumu hemen polise bildirsin. Bunu yapanlar büyük bir sevap işlemiş olacaklardır."