"5'inci Bursa Doğa, Av 2013 Fuarı" Başladı

Bursa - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu ile Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Doğa Sporları,

Bursa - Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu ile Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Uluslararası Doğa Sporları, Avcılık, Atıcılık, Balıkçılık, Alternatif Turizm, Arazi Araçları, Yaz Sporları, Spor Giyim, Karavan ve Kamp Malzemeleri Fuarı" törenle başladı.
Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Büyükşehir Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odasının destekleriyle düzenlenen "Bursa Doğa, Av 2013 Fuarı"nın açılış töreninde, avcılık malzemelerinden doğa sporlarına, balıkçılık malzemelerinden av turizmine, kara ve deniz taşıtlarına kadar geniş konseptiyle dikkati çeken organizasyonun, alanında Türkiye'nin en büyük ve önemli buluşması olduğunu söyledi.
Av sezonu başlamadan önce ülke avcılığında gelinen son noktayı ve sektörün gücünü tüm Avrasya coğrafyasına göstermek, sektör ticaretini hareketlendirmek, sektörün farkındalığını sağlamak, katılımcı firmaların yeni pazarlara ulaşmasına ve önemli iş bağlantıları kurmasına imkan sunmak ve yaban hayatının korunmasında halkı bilgilendirip bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Ersözlü, "Katılımcı firmaların, yurt dışına ulaşmasını sağlayan fuarı, Türkiye'nin yaklaşık 50 ilinin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Hırvatistan, İran, İspanya, İsveç, İtalya, Kırgızistan, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Makedonya, Mısır, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Yunanistan'dan davetli ve profesyonel ziyaretçiler ile avcılık ve doğa sporlarıyla ilgilenen kişilerin ziyaret etmesini bekliyoruz" dedi.
Daha sonra, katılımcılar tarafından stantlar gezilerek, teşhir edilen ürünler hakkında görevlilerden bilgi alındı.
Törene, Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş, Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Asbaşkanı Atilla İshak Tankut ile diğer davetliler katıldı.
Avcılık ve Yaban Av Hayatı Koruma Konfederasyonu da destek verdiği fuar kapsamında yarın ve 1 Haziran'da, "Avrupa Birliğindeki Avcılık Uygulamaları ve Projeler" konulu çalıştay düzenlenecek.
Fuar, 2 Haziran'da sona erecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: