'6 ay sabredemedik, helal olsun bize!'

UEFA, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda görev alacak hakemleri yarın açıklayacak. İngiltere, Clattenburg ve Atkinson'u EURO 2016'ya göndermeyi garantiledi. Almanya ve İspanya da organizasyonda iki hakemle yer almak için UEFA'da yoğun bir çalışma yapıyor. Peki biz ne yapıyoruz? 6 ay sabredemediğimiz için EURO 2016'ya gitmesi kesinleşen Cüneyt Çakır'ın ekibinde yer alan Barış Şimşek'in FIFA kokartını elinden alıyoruz. Her şeyimiz mükemmel ya! Helal olsun bize...

Şampiyonlar Liginde çarşamba akşamının en kritik maçı Chelsea-Porto mücadelesiydi. Cüneyt Çakır ve ekibi başarılı yönetimleri ile büyük takdir kazandı. Heleki Chelsea'nin ilk golünde 6.hakem Barış Şimşek'in Portolu Macaron'un kendi kalesine attığı golde topun çizgiyi geçtiğini tespit etmesi UEFA'dan ve özellikle İngiliz basınından büyük övgü aldı. Ama ne acıdırki Barış Şimşek 1 Ocak 2016'dan itibaren FIFA hakemi değil.

MHK, 39 yaşındaki Barış Şimşek ile 38 yaşındaki Tolga Özkalfa'yı listeden çıkarırken yerlerine 34 yaşındaki Deniz Ateş Bitnel ile 35 yaşındaki Alper Ulusoy'u aldı!Peki listeye giren iki hakemimiz UEFA'da ciddi mesafe kat edebilir mi? Yaş durumları nedeniyle zor gözüküyor! Umarım saha içinde ve saha dışındaki lobi faaliyetlerinde iyi performans sergilerler.

Reklam
Reklam
[Şampiyonlar Ligi'nde gecenin adamı Barış Şimşek](https://www.mynet.com/sampiyonlar-liginde-gecenin-adami-baris-simsek-90179-myspor)

UEFA'DA BÜYÜK BİR KAVGA VAR

Biz bunlarla uğraşırken, yarın açıklanması beklenen '2016 Avrupa Şampiyonası'na gidecek hakemler listesi' için UEFA'da büyük bir kavga var. İngiltere, Martin Atkinson ve Mark Clattenburg ile iki hakemi garantileyince İspanya ve Almanya, "Biz de ikişer hakemle katılmalıyız" diye bastırıyor.
İspanya, EURO 2016'ya gitmesi garanti olan Carlos Velasco Carbollo'nun yanına Antonio Mateu Lahoz'u katmak için, Almanya da Felix Byrich'in yanına Deniz Aytekin ya da Felix Zwayer'den biri katılsın diye uğraşıyor. Resmen güçler savaşı yaşanıyor.

Almanya, Türk hakem Deniz Aytekin'in EURO 2016'ya davet edilmesi için büyük çaba sarfediyor.

RIZZOLI, ERIKSSON VE CUIPERS EN GÜÇLÜ ADAYLAR

İtalyan Nicola Rizzoli, İsveçli Jonas Eriksson, Hollandalı Björn Cuipers, Macar Victor Kassai, Sırp Milorad Mazic, Slovak Damir Skomina ve Fransız Clement Turpin, EURO 2016 adayları arasında en favori isimler.

Reklam
Reklam

Norveçli Svein Oddvar Moen, Hırvat Ivan Bebek, İskoç William Collum ile son zamanlarda UEFA'dan ciddi maçlar alan Rus Sergei Karasev ve Polonya'dan Szymon Marciniak da listenin açıklanmasını heyecanla bekliyorlar.

İtalya'nın en önemli hakemleri arasında yer alan Nicola Rizzoli'nin EURO 2016'da görev alması bekleniyor.

İTALYA DA İKİ HAKEM GÖNDERİRSE SÜRPRİZ OLMAZ

Eğer Almanya ve İspanya başarılı olur, İngiltere gibi ikişer hakemle temsil edilmeyi garantiler ise İtalya'dan Gianluca Rocchi'nin de ikinci isim olarak çağrılması hiçte sürpriz olmaz!

Uluslararası maçlarda gösterdiği performansla 'EURO 2016'ya hangi hakemler gitmeli?' anketlerinde en fazla oyu alan isim olan Cüneyt Çakır ise yeri en sağlam olan isim. Hele dün geceki maçtan sonra.

[İngiliz basınından Cüneyt Çakır'a övgü](https://www.mynet.com/ingiliz-basinindan-cuneyt-cakira-ovgu-90165-myspor)

BİR KANADI KIRILMIŞ OLSA DA...

Cüneyt Çakır'ın ekibi ise Bahattin Duran, Tarık Ongun (yardımcılar), Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek (ilave yardımcılar) olacak.
Her ne kadar MHK tarafından FIFA listesinden çıkarılmış yani bir kanadı kırılmış da olsa Barış Şimşek, EURO 2016'ya mutlaka gidecektir. Çünkü bu ekip UEFA'nın uzun vadeli projesi.

Reklam
Reklam

Cüneyt Çakır'ın ekibinde yer alan Barış Şimşek, son açıklanan FIFA listesinde yer almadı.

Birlikte gösterdikleri müthiş performanslardan dolayı UEFA ve FIFA'nın hassasiyetle üzerine titrediği Cüneyt Çakır ve ekibinin başarısı için her türlü desteği ülke olarak göstermemiz gerekir iken, bilerek veya bilmeyerek provoke ettiğimizin acaba farkında mıyız?

Futbolda Avrupa'nın öncü ülkeleri EURO 2016'ya ikinci hakemi göndermek için UEFA'da çatır çatır güçler savaşı verirken, ne yazık ki biz kontenjan, torpil veya listeyi hak etmemiş de olsa -ki asla öyle değil- Barış Şimşek'e 6 ay veya bir sezon sabır gösteremedik ve destek olamadık.

Her şeyimiz mükemmel ya!

Helal olsun bize...

Anahtar Kelimeler: