6 Ayda 25 Sokak Hayvanı Evcilleştirildi, 101 Hayvan Kısırlaştırıldı

Kırklareli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce 2012 yılının ilk 6 ayında Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Geçici...

Kırklareli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nce 2012 yılının ilk 6 ayında Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde; 25 adet sokak hayvan sahiplendirildi, 101 adet kısırlaştırma işlemi gerçekleştirildi, 51 adet değişik rahatsızlıklar ile ilgili tedavi işlemi yapıldı, 33 adet sahipli hayvana ücretsiz kuduz aşısı vuruldu. Toplamda 210 hayvana ücretsiz rehabilitasyon ve tedavi hizmeti verildi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün son 6 aylık çalışma raporuna göre Belediye Veterineri kontrol ve muayenesi sonucunda; trafik kazası sonucu yaralanarak getirilen 3 sokak hayvanının kırıklarına ait kemik tedavisi için İstanbul’daki hastanelere sevki gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Yapılan açıklamada 2012 yılının ikinci yarısında uygulamaya konması planlanan hayvan sevgisi ile başta engelli çocuklar olmak üzere tüm çocukların rehabilitasyonuna yönelik ’Minyatür Boy Atlar’ adlı hizmet projesi çalışmalarının hızla devam ettiği bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “2012 yılının ilk 6 ayında; Koyun ve Keçi gibi Küçükbaş hayvanlar için 182 adet hayvan nakil belgesi düzenlenerek, sahiplerine verildi. İçinde olduğumuz yaz mevsimi sebebi ile her yıl Sivil Toplum Kuruluşları ve Hayvan Sever Dernekler paydaşlığında gerçekleştirdiğimiz, 1 kap su sloganından yola çıkarak Sokak Hayvanları için 50 adet su kabı alımı yapılmıştır. Su kapları şehrimizin muhtelif bölgelerine yerleştirilmiştir. ’ Susuyorlar Söyleyemiyorlar Ulusal Kampanyası’ için afiş çalışması yapılarak duyarlı esnaf ve vatandaşlarımız ile işbirliği içinde toplumsal bilinci arttırıcı duyurulara destek sağlanmıştır. İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü sorumluluğunda olan ısırma vakalarına karşı, Geçici Hayvan Bakımevimizde müşahede alanı oluşturulmuştur. Vaka sonucu gelen hayvanlar müşahede sonunda tekrar İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: