6 ayda 43 kilo verdi

İZMİR, Doğumdan sonra şişmanlamaya başlayıp 110 kiloya çıkan, kısa mesafe yürüyüşlerde bile nefes nefese kalan Cennet Çakın, komşusunun tavsiyesi ve

İZMİR, Doğumdan sonra şişmanlamaya başlayıp 110 kiloya çıkan, kısa mesafe yürüyüşlerde bile nefes nefese kalan Cennet Çakın, komşusunun tavsiyesi ve eşinin desteğiyle, geçen 10 Nisan'da, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Menderes Toplum Sağlığı Obezite Danışma Birimi'ne başvurdu. Geldiğinde 110 kilo olan, evli ve 8 yaşındaki bir kız çocuğu annesi Cennet Çakın'ın ölçümleri ve kan tahlilleri yapıldı. Doktor kontrolünde sağlıklı beslenme ve fizik aktivite önerileri verilerek, takibe alındı. Cennet Çakın, 6 ayda 43 kilo verdi. 110 kilodan 67'ye düşen Çakın'ın vücut kitle indeksi de 39'dan 25'e, yani normal sınırlara indi.
Cennet Çakın, yeni yaşamına beslenme alışkanlıklarındaki hataları düzelterek ve hayatına hareket katarak başladı. Obezite Danışma Birimi'ne başlamadan önce kahvaltı etmediğini, zayıflayabilirim düşüncesiyle günde sadece iki öğün yemek yediğini anlatan Cennet Çakın, artık düzenli olarak kahvaltısını yapıyor, en az üç ana, üç ara öğün tüketiyor ve her gün düzenli yürüyüş yapıyor.
Sağlıklı kilosuna kavuşan Cennet Çakın, "Başarımın sırı dengeli ve sağlıklı beslenme, bol su içmek ve çok hareket. Şimdi kilolu yaşadığım 8 yıla üzülüyorum" dedi.
Zayıfladıktan sonra hayatının tamamen değiştiğini, evdeki beslenme alışkanlıklarını ailesiyle birlikte uyguladığını, kızının ve eşinin de yeni halinden çok memnun olduklarını söyledi. Zayıfladıktan sonra özgüveninin arttığını belirten Cennet Çakın, bir fabrikada yeni başladığı işine de her gün yürüyerek gidiyor.
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube Müdürlüğü görevlileri, Cennet Çakın ile Menderes Toplum Sağlığı Obezite Danışma Birimi'nde bir araya gelip, kendisini tebrik etti. İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır da Cennet Çakın'ı gösterdiği azim ve ulaştığı başarıdan dolayı kutladı. Obeziteyle mücadele çalışmalarının çok yönlü olarak devam ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: