6 İlde Yapılan Kaçakçılık Operasyonunda 10 Kişi Tutuklandı

Gaziantep merkezli, 6 ilde kaçakçılara yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 44 kişiden, şebeke lideri dahil...

Gaziantep merkezli, 6 ilde kaçakçılara yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 44 kişiden, şebeke lideri dahil toplam 10 kişi tutuklandı. Operasyonda, 2 fabrikada atık yağlardan yapılan 170 bin litre motorin ele geçirilmişti.

Edinilen bilgiye göre, Nizip İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde harekete geçen Nizip Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılara yönelik büyük bir operasyon başlatmış ve kaçakçıları uzun bir takibe almıştı. Takip sırasında şebekenin Gaziantep’in Nizip ilçesi ve Osmaniye’de kurdukları iki ayrı fabrikada atık yağları akaryakıta çevirerek piyasaya sürdükleri tespit edilince, operasyon için düğmeye basılarak, Suriye uyruklu şebeke lideri dahil toplam 43 kişi gözaltına alınmıştı. Suriyeli olan şebeke lideri Hazem K. ile birlikte 9 arkadaşı, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, operasyon sırasında yapılan takibin ardından Nizip ilçe merkezi olmak üzere, Şanlıurfa merkez, Viranşehir ve Birecik ilçeleri, Kocaeli, Mardin, Mersin ve Osmaniye’de eş zamanlı olarak ev, iş yeri ve depolara baskın yapılmış, 170 bin litre kaçak akaryakıt, 1 kilo esrar, ekili halde Hint keneviri bitkileri, 2 ton kaçak çay ve 1 adet tabancayla birlikte 65 adet mermi ele geçirilmişti. Ele geçirilen 2 ton çayın ahırlarda depolanması ise dikkat çekti.

Aynı şebekeye yönelik bugüne kadar yapılan operasyonlarda, toplam 705 bin litre kaçak akaryakıtın ele geçirildiği de öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz