6 kişinin katili Doğu: Hacca gidecekken kendimi cezaevinde buldum

Eskişehir'de, aralarında husumet bulunan aynı aileden 6 kişiyi öldüren İhsan Doğu(54)'nun yargılanmasına devam edildi. Sanık...

Eskişehir'de, aralarında husumet bulunan aynı aileden 6 kişiyi öldüren İhsan Doğu(54)'nun yargılanmasına devam edildi. Sanık Doğu duruşmada, olay sonrası yaşadığı pişmanlığı dile getirerek, "Ben hacca gidecekken kendimi cezaevinde buldum. Şimdiki aklım olsa öldürmem, Eskişehir’i terk ederdim.” dedi.

Eskişehir'in Muttalip beldesinde 2,5 ay içerisinde aynı aileden 6 kişiyi öldüren sanık İhsan Doğu, altıncı kez hakim karşısına çıktı. Ankara Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan zanlı İhsan Doğu, güvenlik gerekçesiyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyetinin savunmasını dinlediği sanık İhsan Doğu, yaşanan olaydan ötürü çok pişman olduğunu söyledi. Cinayetler öncesi üç yıl boyunca kendisi ve ailesi üzerine çok gelindiğini söyleyen Doğu, “Ya ben kendimi vuracaktım ya da onları vuracaktım. Olay o noktaya gelmişti.” diye konuştu. Vicdanen çok rahatsız olduğunu anlatan sanık Doğu, "Şimdiki aklım olsa kimseyi vurmaz Eskişehir’i terk ederdim. Ben hacca gidecekken kendimi cezaevinde buldum. Mahkemenin bana vereceği cezaya razıyım. Ben Allah katında ona vereceğim hesabı düşünüyorum. Ben bu yaşıma kadar ahiret için çalıştım, ama beni çok bunalttılar.” ifadelerini kullandı.

Sanık Doğu’nun konuşmasının ardından söz alan maktul avukatları, cinayetlerin kasten ve bilerek işlendiğini iddia etti. Maktul avukatı Kamil Şirin, sanık Doğu’nun olayları çarpıtmak amacı ile kendi kendine hikayeler uydurduğunu iddia ederek, "Sanık olayları bilerek, planlayarak ve tasarlayarak işlemiştir.” dedi. Maktul avukatlarından İnan Ersoy da sanık Doğu’nun işlediği olaylardan pişmanlık duymadığını belirterek, sanık için mahkeme heyetinden cezai indirim uygulanmamasını talep etti.

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti, kapsamlı mütalaanın verilmesi için duruşmayı 18 Ekim tarihine erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz