6 kişiye tahliye kararı...

Eğitim-Sen ve İHD Şube başkanlarının da aralarında bulunduğu toplam 6 kişi tutuksuz yargılanma kararı ile serbest bırakıldı.

Şanlıurfa’da tutuklu yargılanan Eğitim-Sen ve İHD Şube başkanlarının da aralarında bulunduğu toplam 6 kişi hakkında tutuksuz yargılanma kararı verildi. İşte ayrıntılar...

OPERASYON 4 AY ÖNCE YAPILDI

Sendika üye ve yöneticileri 4 ay önce düzenlenen baskın ile gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Eğitim Sen Şube Başkanı Halit Şahin, Eğitim Sen üyesi Yasin Öztürkoğlu, İHD yöneticisi Müslüm Kına, SES üyesi Hikmet Evi'in de bulunduğu 18 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifade işlemleri ardından bir kişi serbest bırakılırken, "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla suçlanan 17 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Mahkemede ifadeleri alınan 10 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, Eğitim Sen Şube Başkanı Halit Şahin, Eğitim Sen üyesi Yasin Öztürkoğlu, İHD Yöneticisi Müslüm Kına, SES üyesi Hikmet Evin, Adil Arslan ve Adile Şahin ise "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla tutuklandı. Tutuklanan 7 kişi, Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Reklam
Reklam

6 KİŞİYE TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Devam eden duruşmalarda tutuklanarak cezaevine gönderilen şüpheli sayısı arttı. Mahkemece kaçma ve delilleri karatma ihtimali olmadığına kanaat getirilen 6 kişi bugün saat 18.30 sıralarında Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Sanıkların duruşmaları tutuksuz olarak devam edecek.

Haberi alan sendika üyeleri ve üye yakınları cezaevi önüne akın etti. Polis ve çevik kuvvet ekipleri cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Serbest bırakılan isimler Yasin Rıza Öztürkoğlu, Hikmet Evin, Adil Aslan, Adile Şahin, Halit Şahin, Cemal Babaoğlu olarak kaydedildi.

Gurup dışarı çıktı. Kapı önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, geri adım atılmayacağı mesajı verildi.

'BİZİ KEYFİ TUTUKLADILAR'

Yakınlarıyla kucaklaştıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Halit Şahin, "Eylül ayında Suruç'ta açılan barış çadırını ziyaret ettiğimiz için 17 arkadaşımızla birlikte gözaltına alındık. Bu arkadaşlardan 7’si cezaevine konuldu. Bizim ziyaret amacımız barışa dönük bir çadır ziyaretiydi. Ama maalesef bu barış ziyaretimizi farklı yönlere çekerek, bizi tutukladılar. Bizim tutuklamamız tamimiyle keyfi bir tutuklamaydı. Bunun için gerekli yerlere suç duyurusunda da bulunacağız. Mücadelemiz burada bitmedi, kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Halit Şahin'in ardından gazetecilere konuşan İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu ise, "30 yıldır süren çatışmalı ortamda barışa katkı sunmak adına faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Dileğimiz düşüncelere kelepçe vurulmamasıdır. Yeni anayasada düşünce özgürlüğünün güvence altına alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Tahliye olan sendikacılar açıklama sonrası yakınlarıyla birlikte cezaevi önünde ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz