6 Kişiye Umut Olacak

Çanakkale'de beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Özer Ökmen’in ailesi, organlarını bağışladı. Ökmen, 6 kişiye umut...

Çanakkale'de beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Özer Ökmen’in ailesi, organlarını bağışladı. Ökmen, 6 kişiye umut olacak.

Çanakkale’de yaşayan 62 yaşındaki Özer Ökmen, 31 Ağustos tarihinde geçirdiği beyin kanaması sonucu Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 62 yaşındaki Ökmen'in ailesi organlarını bağışladı.

Çanakkale Organ Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü, Ökmen’in organlarının 6 hastaya umut olacağını belirterek, “Ökmen ailesinin duyarlılığı örnek teşkil ediyor. Rahmetli Özer Ökmen'in eşi Tülay Ökmen'e ve çocuklarına, aldıkları bu karar için teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Ülkü, “2 böbreğinin sağlam olduğunu düşünüyoruz. Karaciğeri ve kalbi ile de 4 kişinin sağlığına kavuşmasını bekliyoruz. Ayrıca korneaları da 2 kişiye nakledilecek. 6 kişinin sağlığına kavuşmasını umuyoruz” diye konuştu.

Yapılan koordinasyon görüşmelerinin ardından gerçekleştirilen ameliyat ile Ökmen'in karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesi'nde bekleyen hastaya, bir böbreği Bursa Uludağ Üniversitesi'nde bekleyen hastaya, diğer böbreği Bursa Acıbadem Hastanesi'nde bekleyen hastaya ve korneaları ise Bursa Uludağ Üniversitesi'nde bekleyen hastaya nakledilmek üzere alındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: