Besin değeri oldukça yüksek olan protein kaynaklarını yanlış pişirme yöntemiyle sağlıksız hale getirmeyin... Protein içeren gıdalardan son damlasına kadar faydalanmanız için 8 önemli nokta.
Etler içerdikleri bağ dokularına göre farklılık gösteriyor, bu farklı bağ dokuları pişirme yöntemlerini de etki etmekte. Sert etler (bacak, kol ve boyun) kıyma yapılarak, orta sertlikteki etler (göğüs ve but) suda pişirilerek, yumuşak etler ise (sırt) ızgara yapılarak yenmeli.
Eti yüksek sıcaklıkta ya da ateşe yakın pişirirseniz ortaya tamamen sağlığa zararlı bir yiyecek çıkarmış olursunuz. İdeal pişirme; orta sıcaklıkta ve kapalı bir şekilde olmalı.
Kıyma halindeki et ve kümes ürünlerinin iç kısmında pembelik kalmayacak şekilde iyice pişirin. Ayrıca yakmamaya da özen göstermek gerekiyor, malum sağlık bu...
Pişirme yöntemleri, balığın besin değerleri kaybetmesinde farklılık gösteriyor. Mesela; fırında pişen balık yüzde 10 ila 30, kızartılan balık yüze 0 ila 20, buğulaması yapılan balık ise besin değerlerinin yüzde 0-50 arasında bir kayba uğruyor.
Kimisi rafadan, kimisi kayısı (ki favorimizdir) kimisi de çok pişmiş sever. Damak zevkine göre pişirmede çeşitlilik gösteren yumurtanın da pişme süresi çok önemli. Anladık çok pişmiş seviyorsunuz ama, şu yumurtaları **10 dakikadan fazla pişirip ziyan etmeyin
**, vitamini kalmıyor sonra :/
Sıra geldi tatlılara... Sağlığı korumak adına şerbetli tatlılardan ziyade sütlü tatlılar tüketmeye özen gösteriyoruz. Tercih ettiğimiz bu sütlü tatlılarda bulunan bolca proteini nasıl yıkıma uğratmadan alırız? Şöyle ki; sütlü tatlı yaparken protein kaybına karşı şekeri en son ekleyin, oldu bu iş!