6. Manisa İnsan Kaynakları İstihdam Ve Mesleki Eğitim Fuarı Açıldı

Geçen yıl bin kişinin istihdamına vesile olan Manisa İnsan Kaynakları İstihdam ve Mesleki Eğitim Fuarı...

Geçen yıl bin kişinin istihdamına vesile olan Manisa İnsan Kaynakları İstihdam ve Mesleki Eğitim Fuarı (MANİF’12), kapılarını altıncı defa açtı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü öncülüğünde, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) desteğiyle Belediye Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve 80 firmanın katıldığı MANİF’12, 11 Ekim 2012'ye kadar 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Açılış töreninde konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yüksel Uçar, ilk defa Manisa’da düzenlenen bu fuarın, diğer illere örnek olduğunu söyledi. Kurum olarak işsizliğin ne kadar önemli bir problem olduğunu bildiklerini dile getiren Uçar, çözüm bulmak için bu fuarı düzenlediklerini kaydetti. Her yıl katılımcı, firma ve öğrenci sayısının arttığını belirtti. İstihdam açısından Manisa’nın diğer illere göre çok şanslı olduğuna değinen İl Müdürü Uçar, “2001 krizinde Manisa’da toplam özel sektör çalışanı 141 bin kişiyken krizin dip noktasında 133 bine düşmüştü. 2009 yılının son çeyreğinden itibaren bugüne kadar Manisa’da toplam 187 bin istihdam sağlanmış, yani 53 bin kişi son üç yılda iş bulmuş.” dedi. Manisa'nın işsizlik oranlarına göre de şanslı olduğunu söyleyen Yüksel Uçar, “Türkiye’de işsizlik yüzde 10’lardayken Manisa’da 2011 yılında yüzde 4,7’ydi. Şu anda en büyük problem, işgücü arz ve talebindeki dengesizlikten kaynaklanıyor. Nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. İş arayan değil, işe yarayan eleman sıkıntısı Manisa’da had safhaya ulaşmış bulunmaktadır. Firmalar, eleman bulmak için İzmir’e gidiyor. Manisa’da 30 bin insanımıza iş bulmamız lazım. Fuarda öğrencilerin yanısıra işsizler de iş başvurusu yapabilir.” diye konuştu. Geçen yıl fuarda firmalara bin 500 kişinin staj başvurusu yaptığını hatırlatan Uçar, bin kişinin de işe girdiğini söyledi. Amaçlarının bu yılki fuar sayesinde daha fazla insanın işe girmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek, “Bu da fuarın amacına ulaştığını gösterir. Manisa’ya hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Valisi Halil İbrahim Daşöz ise Manisa’nın hızla sanayileştiğini söyledi. Türkiye’nin lokomotif illerinden biri haline geldiğine dikkat çekerek, “Böylesine dinamik şehirlerde ve dünyada işgücü büyük önem taşıyor. İnsanlar hangi işi yaparsa yapsın, nitelikli elemana ihtiyaç duyuluyor. Hele hele günümüzde rekabetin arttığı, hizmet standartlarının çok yükseldiği, kalitenin çok önem taşıdığı bir anlayışta en önemli unsurun vasıflı, donanımlı, nitelikli insan gücü olduğu açıktır. Aslında günümüzde bir taraftan iş arayan insanlar, bir taraftan nitelikli eleman arayan müesseseler görüyoruz. Burada hepimize düşen en büyük görev, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğin ihtiyaçlarına uygun olarak donanımlı, nitelikli yetiştirmektir. Manisa’da işsizliğin bu kadar düşük olmasındaki en önemli neden, bir taraftan yatırım dinamizmi bir taraftan da mesleki eğitimin yüksek düzeyde olmasıdır. Bu fuarın iş arayanlarla eleman arayanlar için bir anlamda piyasa oluşturması bakımından büyük önemi olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra kurdele keserek fuarı açan Vali Daşöz ve beraberindekiler, stantları gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: