6 polisin tahliye gerekçesi "hayatın olağan akışına uygun düşmeyen" olaylar

Arzu KAYA /İSTANBUL, 7 SAYFALIK TAHLİYE GEREKÇESİ Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği 7 sayfalık tahliye gerekçesinde şüpheli polislerin 25 Kasım tarihinde tutuklandığını,

Arzu KAYA /İSTANBUL,
7 SAYFALIK TAHLİYE GEREKÇESİ
Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği 7 sayfalık tahliye gerekçesinde şüpheli polislerin 25 Kasım tarihinde tutuklandığını, şüpheli avukatlarının tutuklama kararına itiraz ettiğini belirtti. Kararda, müşteki Ş.Ş'nin avukatının dilekçe sunarak, Facebook sosyal paylaşım sitesi üzerinden şüphelilere kumpas kurulduğuna dair yazıların yazıldığına yönelik internet çıktıları ibraz ettiği belirtildi.

“UZUN SÜRE DAYAK İDDİASI
Mahkeme kararında soruşturma dosyasındaki iddialara yer verildi. Kararda, olaya ilişkin CD görüntülerinin incelenmesinde müşteki Ş.Ş'nin polis memurlarınca omuzda götürüldüğüne ilişkin kayıtların bulunduğu başka bir kamera görüntüsünde ise kısa süreli de olsa yürüyüşünün normal olduğu belirtildi.Tanık ifadelerine de yer verilen kararda, tanık E.O'nun anlatımının çelişkili olduğu belirtildi.
Ayak ve ellerine kelepçe vurulduğu iddia edilen müştekinin kilolu olduğu ve doktor raporunda ayak bileğinde kızarıklık olduğu belirtilen kararda, “Uzun süre dayak yediği ve bir ve birçok kez eyleme kaldığı iddia edilen, ayakları kelepçeli şahsın ayağında sadece kızarıklık olmasının hayatın olağan akışına uygun düşmediği" ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

“GİZLENEN BİR ÇIKAR ÇATIŞMASI OLMALI Kİ.."
Kararda öte yandan, “Müştekinin anlatımlarına bakıldığında, çok kısa bir zaman dilimi içerisinde kameralı bir odadan kamerasız bir odaya geçilerek hemen iddia edilen fiil ve eylemlere başlanmasının da hayatın olağan akışına uygun düşmediği" cümleleri kullanıldı. “Müşteki ile şüphelilerin arasında gizlenen bir çıkar çatışması, bilinmeyen bir husumet olmalı ki söz konusu eylemleri gerçekleştirmek için bir sebebin varlığının kabul edilmesi halinde iddialara üstünlük tanılabileceği, bu nedenle hayatın olağan akışına uygun düşmeyen bir durumun söz konusu olduğu" belirtilen kararda müştekinin yakın çevresinden olan kişilerin beyanlarına üstünlük tanınılarak şüphelilerin tutuklandıkları ifade edildi.

“DELİLLER DEĞERLENDİRİLİP BAĞLANTILAR TAM KURULMADI"
Hukuk Devleti ilkesi gereği maddi gerçeğin titizlikle araştırması gerektiği belirtilen kararda, “İddia edilen ağır bir suçtan maddi delillere ulaşıldıktan sonra tutuklamaya sevk edilmesi gerektiği , tutuklama talebinde her ne kadar gerekçe belirtilmiş ise de delillerin değerlendirilip bağlantılarının tam kurulmadığı, müştekinin beyanları ile teşhis tutanağındaki çelişkilerin giderilmediği" ifadelerine yer verildi. Kartal Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nün genital muayene raporunda 2x1 santimetre ölçüsünde kırmızı mor renkli ekimoz tespit edildiği ifade edilen kararda, “Rapor birlikte değerlendirildiğinde bazı yaraların eski bazılarının yeni olmuş olabileceği anlaşılmış" denildi.

Reklam
Reklam

İLK MUAYANE İLE SON MUAYANE FARKI HAKİMİ ŞÜPHELENDİRDİ
Tanık A.M'nin müşteki ile arkadaş olduğu belirtilen kararda polisler aleyhine ifade veren tanığın polisleri tanımadığı belirtilirken soruşturma aşamasında dinlenilen doktorun, müştekinin kendisine usulsüz rapor düzenlemesini beyan ettiği, doktorun ise müştekinin sadece neresinde şikayet varsa orasını muayene edip anal bölgeden muayene yapmadığını söylediği belirtildi. Bu konudan Ş.Ş'nin anal bölgeden şikayette bulunmadığı nedeniyle muayene edilmediği sonucunun doğduğunu ifade eden hakimlik, “Bu rapordan sonra adli tıp uzmanınca muayene edildiği, genital muayenede kırmızı mor renkli ekimoz tespit edildiği, bu tespitin iddia edilen olaydan sonra yapılan ilk doktor muayenesinde tespit edilmeyip, son yazılan muayenesinde tespit edilmesinin de hakimliğimizde şüphe hasıl olmasına neden olduğu" ifadelerine yer verdi.

MÜŞTEKİNİN ONUR VE ŞEREFİNE AYKIRI OLDUĞU KADAR, ŞÜPHELİ POLİSLERİN DE ONUR VE ŞEREFİNİ RENCİDE EDİCİ
“Bu tip bir suçun müştekinin onur ve şerefine aykırı bir suç olduğu gibi böyle bir suçtan haksız bir yere bu kadar çelişki bulunmasına rağmen tutuklanması halinde şüphelilerin de onur ve şerefini rencide edici nitelikte bir suç doğuracağı" ifadelerine yer verilen kararda Ş.Ş'de bulunan lezyonların şüpheliler tarafından gerçekleştirildiğine dair şüphe oluştuğu belirtildi.

Reklam
Reklam

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU
Şüpheden sanık yararlanır ilkesinin şüpheliler lehine değerlendirilmesi, suç vasfının değişme ihtimali, delillerin çoğunun toplanmış oluşu nedenlerini belirten mahkeme, “Genç memur olan şüphelilerin sabit ikametgah sahibi oluşu, kaçma şüphelerinin bulunmayışı, haksız yere tutuklanmaları halinde ileride telafisi imkansız zararların oluşma ihtimali dikkate alınarak tutukluluğa itirazın kabulüne" cümlelerine yer vererek şüpheli 6 polisin tahliyesine karar verdi. Tüm şüpheliler hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: