6 yıl geciken teşhis

İZMİR (İHA) - 2002 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından altı yıldır karnındaki şişlik inmeyen bir kadın, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.

13 Kasım 2002 de geçirdiği trafik kazasından sonra dalağı alınarak taburcu edilen 26 yaşındaki Tuğba Konuk, altı yıldır karın ağrısı şişlik gibi nedenlerle hastane hastane dolaştı. 12 parmak bağırsağındaki balonlaşma yıllardır tespit edilemeyen Konuk, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Tuğba Konuk, altı yıl önce karşıdan karşıya geçtiği sırada otobüsün çarpması sonucu yaralandı. Karın içi kanama ve dalaktaki zedelenme nedeniyle ameliyatla dalağı alındı. Daha sonra ağrıları devam eden ve sık sık acil servise başvuran Konuk, değişik teşhis ve farklı tedavi uygulamalarına karşın sonuç alamadı.
Seramik teknikeri Tuğba Konuk, rahatsızlığı nedeniyle işinden de ayrılmak zorunda kaldı. 2004 yılında ilk mide filmi çekilerek reflü teşhisi konan Tuğba Konuk, başından geçenleri şöyle anlattı: "Trafik kazasından sonra ağrılarım ve şişkinliklerim geçmedi. Dayanamayacak duruma geliyor sürekli acillere taşınıyordum. İlk olarak reflü teşhisi koydular. 2005'de ise endoskopi yöntemiyle inceleyerek mide fıtığı olduğumu söylediler. Yeni ilaçlar kullanmama karşın şiddetli ağrılarım devam etti."

Reklam
Reklam

DOKTOR TEDAVİYİ ANLATTI Tuğba Konuk, reflü ameliyatı olmak üzere Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hasta ile ilgilenen Op.Dr. Mehmet Görgün, kazaya bağlı gözden kaçmış bir diyafragma yırtığı ve fıtıklaşma olabileceğini düşünerek bilgisayarlı tomografi çektiklerini söyledi. Ancak fıtık tespit edemediklerini belirten Op. Dr. Görgün, sözlerine şöyle devam etti: "Yemek borusu ve mide incelemesi için hastaya ilaç içirerek film çektik. 12 parmak bağırsağında üç santimetre çapında balonlaşma tespit edildi. Trafik kazasındaki ani basınç, 12 parmak bağırsağını zedelemiş ancak tam yırtılma olmadığı için bağırsağın en iç tabakası dışa doğru balonlaşmış. Geçen haftalarda laparoskopi yöntemiyle üç küçük delik vasıtasıyla ameliyatı gerçekleştirdik. Eğer tedavi edilmeseydi kanama, delinme gibi acil girişim gerektiren bir durum ortaya çıkabilir, hayati tehlike gündeme gelirdi."

YANLIŞ TEŞHİSLERLE ZAMAN KAYBETTİM Sık rastlanmayan bir durum nedeniyle ameliyata alınan Tuğba Konuk iki gün içinde hastaneden taburcu edildi. Sağlıklı hayatına geri dönen Tuğba Konuk, sözlerini şöyle tamamladı: "Altı yıl boyunca defalarca hastaneye gidip gelmeme karşın yanlış teşhislerle zaman kaybettim. Ameliyat oldum ve sağlıklıyım. Op. Dr. Mehmet Görgün ve Tepecik Eğitim Hastanesi'ne teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam