60 üye İstifa eder mi?

Siyasi kulisleri meşgul eden tartışma..

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın güdümünde olan 60 üyenin 2015 yılında yapılması planlanan milletvekili seçimlerinde Posbıyık'ın CHP'den aday gösterilmemesi halinde Posbıyık ile birlikte partilerinden istifa edip-etmeyeceği merak konusu oldu!..

Parti içi demokrasiyi ve diğer üyeleri hiçe sayarak; Posbıyık'a tamamen biat eden yarısından fazlası belediyede görev yapan 60 CHP üyesinin yerel seçimler sonrası yapılması planlanan genel seçimlerde CHP Genel Merkezinin Posbıyık'ı aday göstermemesi halinde Posbıyık ile birlikte partilerden istifa edebileceği öngörüsü, CHP Ereğli tabanında çatlaklara yol açtı..

Reklam
Reklam

"Önemli olan CHP'dir. CHP isimlere indirgenemez', diyen partililerin yanı sıra Posbıyık'ın güdümündeki belediye personelinin kendi aralarında imza toplaması, parti içinde tartışmalara neden oldu!..

POSBIYIK VE KARTAL GENEL MERKEZDE!..

Edinilen diğer bir bilgiye göre; Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve onun güdümündeki CHP İlçe teşkilatı başkanı Hayrettin Kartal yanlarına bir belediye meclis üyesini alarak, CHP Genel Merkezine gitti. Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün de davet edildiği fakat Köktürk'ün bu davete icabet etmediği iddia edildi!..

Zorla toplanan imzaları genel merkeze teslim eden Posbıyık ve ekibi genel merkezde sıcak karşılanmadı. Apar-topar Ereğli'ye gelen 3'lü belediye binasına kapanarak, yaklaşık 2 saat toplantı yaptı..

GENELGE'Yİ İSTEYENLERİN PEŞİNE DÜŞÜLDÜ!..

Önseçim kararının açıklandığı genelgeyi parti binasına almaya gelen partililere 'red' cevabı veren CHP İlçe Yöneticilerinin konunun Yeni Ufuk Gazetesinin resmi internet sitesi www.yeniufuk.com.tr adresinde haber yapılmasının ardından o üyelere 'basına bilgi sızdırdıkları' gerekçesiyle tepki gösterdiği öğrenildi!..

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: