60 Yıl Sonra Bir Araya Geldiler

BİLECİK (AA) - Pazaryeri ilçesinden 60 yıl önce çeşitli nedenlerle göç eden vatandaşlar, ilçeye bağlı Karadede köyünde bir araya geldi.

Pazaryeri ilçesinden 60 yıl önce çeşitli nedenlerle göç eden vatandaşlar, ilçeye bağlı Karadede köyünde bir araya geldi. Karadede Köyü Muhtarı Şahmettin Kalkan, yaptığı açıklamada, Karadede köyü doğumlu olup gurbette yaşayan vatandaşların sosyal medya üzerinden toplanarak köylerini ziyaret ettiğini kaydetti. Doğup büyüdükleri yerleri gördüklerini ifade eden Kalkan, şöyle konuştu: "Etkinliği gelenek haline getirmek istiyorlar. Gurbette yaşayan vatandaşlarımızın, dede ve babalarının evlerini görmelerini, birbirleriyle tanışmalarına ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduk. Gelecek yıl daha koordineli hazırlık yapacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz