600 Yıllık Tarihi Hıdırellez Pınarı Gün Yüzüne Çıkıyor

Burdur’da yıllar önce kaybolan 600 yıllık Hıdırellez Pınarı, toprak altından çıkarılarak restore ediliyor. Hızırilyas Mahallesi'nde...

Burdur’da yıllar önce kaybolan 600 yıllık Hıdırellez Pınarı, toprak altından çıkarılarak restore ediliyor. Hızırilyas Mahallesi'nde bulunan pınar, zamanla toprak altında kalıp kaybolmuştu.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, tarihi Hıdırellez Pınarı'nın gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.
Hıdırellez Mevkiindeki tarihi pınarın yaklaşık 60-70 yıl önce kapandığını ve yerinin kaybolduğunu bildiren Başkan Akkaya, yapılan kazı çalışmaları sonucu tarihi pınara ulaşıldığını kaydetti.

Pınarın hem yerli Rumların hem Burdur’a gelen Müslümanların kutsal olarak kabul ettikleri bir çeşme olduğu bilgisini veren Akkaya, “Bu pınar Hıdırellez çukuru dediğimiz mevkiye yapılmış. Tarihi eserlerde de bu geçiyor. Benim içimde ukdeydi bu. Sonuçta yerini bulduk ve hafriyat yaptık. Çeşmeyi gün yüzüne çıkardık ama toprağın 8 metre altında tabi. Amacımız, bu çeşmeyi kültürümüze tekrar kazandırmak.” dedi.

Reklam
Reklam

Pınarın eskiden aktığını vurgulayan Akkaya, şehir suyunu bağlayarak tekrar su akıtılacağını bildirdi. Başkan Akkaya, eskiden bu pınarın etrafında yapılan Hıdırellez şenliklerinin, tekrar 6 martta çeşmenin bulunduğu alanda yapılacağını ifade etti. Akkaya, Hıdırellez Pınarı'nda incelemede bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: